Video : Tipsbladet
Superliga

Målfarlig SønderjyskE-back: Jeg ved ikke, hvor det kommer fra

Stefan Gartenmann har scoret tre mål i ni kampe som højre back. Ingen af dem har været med hovedet, hvilket han ellers troede, han var mest farlig med, så han kan ikke forklare tendensen.

Lader man blikket glide ned ad listen over topscorere i Superligaen, er der ikke noget odiøst ved de seks øverste. Folk som Dame N'Doye, Kamil Wilczek og Viktor Fischer spiller trods alt langt fremme på banen.

Mere overraskende bliver det på den delte syvendeplads på topscorerlisten, hvor flere forsvarsspillere figurerer. En af dem er SønderjyskE's højre back Stefan Gartenmann, der senest scorede mod Brøndby IF i søndags.

Det var et flot mål, Gartenmann flugtede ind, men det var netop med foden og ikke et hovedstød, som han ellers havde troet, han var farligst med.

- Jeg må ærligt indrømme: Jeg ved ikke, hvor det kommer fra. Men det er en okay stime, jeg er kommet ind i nu, så jeg synes egentlig bare, jeg skal blive ved, som jeg har gjort, siger han i et interview med sin klubs Youtube-kanal.

- Lige i øjeblikket virker det, som om det er alt andet end hovedet, der får den ind i kassen, så det er jo egentlig okay. 

Scoringen mod Brøndby var den målfarlige backs tredje af slagsen i ni Superliga-kampe i denne sæson. Han har aldrig prøvet at score mere end én gang i samme sæson før.

På søndag får han så muligheden for at vise mod et andet tophold, at målene måske er overraskende men ikke tilfældige, når SønderjyskE får besøg af FC Midtjylland.

Se mål og højdepunkter fra 2-4-sejren over Brøndby i videoen i toppen af artiklen.