Superliga-spiller kan repræsentere Danmark og Polen: Jeg griber første mulighed
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Superliga-spiller kan repræsentere Danmark og Polen: Jeg griber første mulighed

Vendsyssel-angriberen Sebastian Czajkowski kan repræsentere både Polen og Danmark - han har tænkt sig at takke ja til den første mulighed, der måtte byde sig.

Sebastian Czajkowski er født i København, han taler pæredansk og har også spillet U18-landskampe for Danmark, men efternavnet klinger polsk, og det lyver ikke.

Vendsyssel-angriberens forældre kom til Danmark for 33 år siden fra Polen, og det giver 22-årige Sebastian Czajkowski to muligheder for at blive landsholdsspiller. Det kan han i teorien blive i både Polen og Danmark.

Skulle muligheden byde sig, har Vendsyssel-spilleren besluttet sig for, at han slår til. Så betyder det mindre, om opkaldet kommer fra Danmark eller Polen.

- Jeg har to pas. Jeg har kun snakket om at spille for Polen med min familie, men hvis muligheden skulle byde sig, ville jeg selvfølgelig sige ja. Jeg har altid haft det sådan, at jeg takker ja til den første mulighed, der måtte byde sig, siger Sebastian Czajkowski til Przeglad Sportowy og understreger, at han føler sig knyttet til både Danmark og Polen.

Vendsyssel-spilleren fortæller, at han tidligere har talt en smule med Kamil Wilczek fra Brøndby IF. Da de to klubber tørnede sammen i slutningen af august, kom Wilczek hen til Czajkowski og sagde "hej" på polsk.

- Jeg er glad for, at han ved, jeg er polsk. Han sagde, at han havde læst lidt om mig, og så talte vi om livet i København, og om hvordan det er at være polsk i et andet land, fortæller Sebastian Czajkowski, der har en fortid i B.93.

Angriberen har i denne sæson scoret to mål for Vendsyssel FF i Superligaen.