Video : Tipsbladet
Superliga

Toutouh efter comeback: Der er mange, der drømmer om det her

Youssef Toutouh gjorde søndag eftermiddag comeback i den danske Superliga og fik dermed også sin debut i AGF-trøjen på sin gamle hjemmebane mod FCK.

FC Københavns 4-2-sejr over AGF søndag eftermiddag bød i kampens døende minutter også på et længe ventet Superliga-comeback til AGF's nyerhvervelse Youssef Toutouh.

Toutouhs seneste optræden i landets bedste række ligger helt tilbage i november 2017, men med seks minutter tilbage fik den 24-årige offensivsspiller så endelig sin debut - oven i købet på sin gamle hjemmebane.

Den tidligere FCK-profil blev mødt af stående klapsalver fra hele Telia Parken, og det glædede ikke overraskende AGF's nye nummer 24:

- Det var dejligt med den velkomst, jeg fik. Jeg ved ikke, om jeg havde regnet med det, men jeg havde selvfølgelig håbet på, at der ikke var nogen, der buhede og sådan. Det var der heldigvis ikke.

- Det var utrolig dejligt at spille fodbold igen, men det er ærgerligt, at vi taber, lød den umiddelbare reaktion fra Youssef Toutouh efter kampen mod FC København.

Debutanten var særligt glad for at være tilbage på banen efter en lang periode uden fodbold:

- Det har været svært, fordi der gik så lang tid, men det er også en periode, som jeg har lært meget af. Jeg tror aldrig, jeg har været så langt nede psykisk før, så det har været rigtig hårdt for både mig og min familie. Jeg spiller også fodbold for min familie, og det har været rigtig, rigtig hårdt at se dem være nede også. 

- Heldigvis spiller jeg fodbold igen, og selvom min form skal være lidt bedre, føler jeg, at det går den rette vej. Jeg håber, at jeg snart kan komme tilbage til mit rette niveau og måske højere, siger Toutouh.

Men selvom de sidste mange måneder har været hårde for offensivspilleren, er han nu klar til at komme videre. Han er mest af alt glad for at kunne koncentrere sig om at spille fodbold, og drømmen om en karriere i udlandet er derfor foreløbigt parkeret:

- Der gik for lang tid, og det var noget, som klubber i udlandet kiggede meget på. Det forstår jeg også godt, fordi hvis du ikke spiller kampe, hvorfor skulle en klub så hente dig? Der gik for lang tid, og det er ærgerligt, men det er ikke noget, som jeg tænker på nu.

- Jeg har selvfølgelig en drøm om at komme ud på et tidspunkt, men lige nu er jeg bare glad for at få muligheden for at spille fodbold, fordi der er rigtig mange, der drømmer om det her, siger Youssef Toutouh, der også giver en status på hvor langt, han er fra topformen:

- Jeg føler mig klar, og den bedste måde at komme i form på er at spille kampe. Du kan træne ligeså meget du vil, og selvom det har også har stor betydning, så føler jeg, at kamptræning er vigtigst. For mig handler det om at tage det stille og roligt og bygge mig selv op uden at få skader. Det er lang tid siden, at jeg har spillet 90 minutter, og jeg er sikker på, at AGF har styr på, hvordan de bygger mig op, fortæller AGF-spilleren, der også håber på at få minutter i næste runde.

Her møder AGF rivalerne fra Randers FC hjemme på Ceres Park i Aarhus.