Video : Tipsbladet
Superliga

Politiformand efter uroligheder: Bør overveje derby uden tilskuere

Politiforbundets formand Claus Oxfeldt foreslår at overveje, hvorvidt den næste kamp mellem Brøndby IF og FC København bør spilles med eller uden tilskuere efter sammenstødet med politiet søndag eftermiddag.

Det skulle egentlig handle om den største klubkamp i dansk fodbold søndag eftermiddag, men her dagen derpå er det alligevel de efterfølgende optøjer uden for stadion, der er løbet med overskrifterne.

Københavns Vestegns Politi lagde sig nemlig imellem og forhindrede et sammenstød mellem to fangrupperinger, hvilket førte til, at 70 betjente anmeldte, at de var blevet udsat for vold. 

Politibetjentene blev hovedsageligt ramt med sten og andet kasteskyts, og nu reagerer Politiforbundet så:

- Det er helt tåbeligt, det der sker. For det er mod betjente, der bare passer deres arbejde. Blandt dem er der også masser af fodboldfans, der sågar holder med Brøndby eller FCK og selv går til fodboldkampe. Hvad er det for en opførsel?

- Vi bør overveje, om ikke den næste kamp mellem Brøndby og FC København skal spilles helt uden tilskuere. Disse mennesker opfører sig jo vanvittigt, og det bør altså få en konsekvens, siger formand Claus Oxfeldt til TV 2 News ifølge Ekstra Bladet.

Politiforbundets formand problematiserer især, at kampene netop er blevet rykket til dagtimerne, fordi det netop skulle være nemmere for politiet at håndtere potentielle optøjer, men at det altså ikke har hjulpet.

Syv personer er indtil videre blevet anholdt, men Københavns Vestegns Politi har oplyst, at de vil efterforske samtlige anmeldte sager om vold for at finde frem til gerningsmændene.