Video : Tipsbladet
Superliga

AaB kan komme i back-bekneb mod FCK

Den ene af AaB's muligheder på venstre back er skadet, og den anden er i karantæne, når FC København kommer på besøg på søndag.

Det giver sig selv, at AaB står foran en svær opgave i holdets næste kamp. Det er nemlig FC København, Superligaens førerhold, der kommer på besøg i Aalborg.

Opgaven kan dog blive endnu sværere. Der er en vis risiko for, at cheftræner Morten Wieghorst må ty til sit tredjevalg på venstre back, for de to første af slagsen er i fare for at misse kampen.

Helt sikkert er det, at Frederik Børsting, der vikarierede på positionen så sent som i søndags, sidder ude. Han ragede en advarsel til sig i kampen mod FC Nordsjælland, så han har karantæne.

Så er der Jakob Ahlmann, som måtte udgå i pausen af selvsamme kamp, hvilket var årsagen til, at Børsting overhovedet var på banen. Han er fortsat ukampdygtig, men han udtrykker et vist håb for at blive klar.

- Jeg har haft lidt lyskeproblemer, og det blev værre i løbet af kampen, så jeg ville ikke tage nogen chancer. Men jeg håber at træne igen fra torsdag, siger Jakob Ahlmann til Nordjyske.

Skulle Ahlmann ikke blive klar, kan Wieghorst sende Jakob Blåbjerg ud på backen, give chancen til unge Bardhec Bytyqi, der blev skiftet ind til sin Superliga-debut tidligere på sæsonen, eller Philipp Ochs, der har spillet flere kampe for det tyske U21-landshold på den position.