Video : Tipsbladet
Benelux

Kasper Dolberg svarer hollandsk legende: Det er mærkeligt at sige

Den danske angriber Kasper Dolberg var igen på pletten, da han scorede for Ajax søndag i sejren på 7-1 over Excelsior. Efter opgøret var han lettere irriteret på hollandske Wim Kieft.

I Holland er der en tendens til, at mange af legenderne, de tidligere spillere, skal kommentere på det, der foregår i dagens udgave den Hollands bedste fodboldrække.

Og det går nogle gange ret hedt for sig, når der skal uddeles kritik af spillere, trænere og hold.

Den danske angriber Kasper Dolberg er en af de spillere, der har fået utrolig mange roser, men på det seneste er der også begyndt at være noget kritik af den tidligere Silkeborg-angribers form og spil.

Den kritik kommer fra den tidligere Ajax-spiller og hollandske landsholdsspiller Wim Kieft. Kieft, der tidligere har været kritisk over for Kasper Dolbergs præstationer, har senest forklaret, at han mener, at Dolberg lider under at have spillet en første seniorsæson over evne.

Noget, Kasper Dolberg nu går i rette med.

- Han lyder til at være en meget klog fyr, ham der. Jeg mener nu ikke, man kan spille bedre, end man er. Det er noget mærkeligt noget at sige. Jeg må forsøge at komme tilbage på det niveau, siger den 21-årige dansker til de Volkskrant.

Kasper Dolberg har scoret fem gange i de seneste seks kampe i den bedste hollandske række, og han lader så småt til at have fundet målformen i Ajax, hvor spillet dog ikke helt sætter ham op til lige så mange chancer. De to kanter i Dusan Tadic og Hakim Ziyech trækker gerne ind i banen og slår således ikke så mange bolde i boksen, ligesom de gerne trækker ned i banen og modtager bolden, så Dolberg ikke helt kan gøre det samme, som han ellers var så dygtig til i sin første sæson i klubben.

Ajax ligger efter sejren på 7-1 nummer to i hollandske række - klubben er fem point efter PSV, der har hentet imponerende 36 point i 12 kampe.

Kasper Dolberg og Lasse Schöne er nu i landsholdstjeneste, hvor der venter kampe mod Wales og Irland i Nations League.