Video : Tipsbladet
Superliga

Nyt stadion i Århus vil koste 400 millioner kroner

Når byrådet i Århus snart skal tage stilling til, om det skal bygge et nyt stadion, bliver prisen formentlig lige knap 400 millioner kroner, skriver Århus Stiftstidende. Der er tre forskellige løsninger i spil.

I AGF er de godt og grundigt trætte af deres hjemmebane, og kommunen overvejer, om den skal hjælpe med at bygge en ny. Eller rettere: Den venter på at få præsenteret en analyse for mulighederne for et nyt stadion, som den så kan tage stilling til.

Rapporten lander formentlig omkring jule- eller nytårstid, men allerede nu får offentligheden et glimt af mulighederne. Århus Stiftstidende har fået aktindsigt i de planer, som rådgivningsfirmaet PwC er ved at udarbejde.

Her resterer der tre løsningsforslag, som ifølge avisen alle beløber sig til knap 400 millioner kroner. De skal dog ikke nødvendigvis findes i besparinger i kommunens budget. PwC foreslår at sælge en række byggegrunde for at finansiere et eventuelt byggeri - enten syd for den nærliggende væddeløbsbane eller helt at nedlægge banen og sælge området som byggegrunde.

Århus Kommune har i forvejen afsat to millioner kroner til den analyse, der altså snart bliver afleveret til byrådet. For god ordens skyld: Kommunen behøver ikke vedtage nogen af de foreslag, rådgivningsfirmaet kommer med. Den kan også vælge ikke at bygge et nyt stadion til AGF.

Aftalen mellem kommunen og fodboldklubben om driften af det nuværende anlæg for enden af Stadion Allé udløber dog i 2020 og skal derfor snart genforhandles, hvorfor der gerne skal være en afklaring på stadionbyggeri eller ej inden længe.