Video : Tipsbladet
Landshold

Hareide har talt med Billing: Ikke nervøs for, at han vælger Nigeria

Philip Billing antydede selv forleden, at han også vil vælge Danmark som A-landsholdsland, og det indtryk deler Åge Hareide. Han ser gode muligheder for en fremtid på landsholdet for Huddersfield-spilleren.

Det begyndte at ligne et ubehageligt deja vu for danske fodboldtilhængere, da Nigerias landstræner, Gernot Rohr, i sidste uge udtalte sig til et lokalt medie. Hans assistent havde haft en "god kontakt" til Philip Billing, som kan stille op for både Danmark og Nigeria, sagde Rohr.

Men DBU skal ikke frygte faneflugt fra endnu en ung, lovende spiller, som det eksempelvis var tilfældet med Emre Mor. Først sagde Billing selv, at han ikke havde tænkt på at skifte til Nigeria, og nu slår Åge Hareide fast, at han heller ikke regner med at miste Premier League-spilleren.

- Jeg tror, at han er en fornuftig dreng, som kan tage sine egne valg. Jeg har også talt med ham om hans gode muligheder for en fremtid på landsholdet. Jeg tror, det er nok for ham at vide, lyder det fra landstræneren ifølge Ritzau.

- Jeg er ikke nervøs for, at han bliver snuppet af Nigeria. Jeg har jo kunnet læse, at de vil prøve at få fat i ham, men jeg har også læst, at han først og fremmest kigger mod Danmark. Jeg tror, at han har taget sit valg.

22-årige Billing er fast mand på det danske U21-landshold, der skal til EM til sommer. Han er også fast mand på Huddersfield Towns hold i den bedste række i England, og Åge Hareide har måttet forholde sig til, hvorfor sådan en spiller ikke kunne komme på A-landsholdet.

Men som han sagde, forventer han bestemt også, at Billing når så langt en dag.

- Jeg synes, at landsholdet har gjort det godt i 2018, og derfor skal de være meget bedre, hvis de skal ind og tage en plads. Men det er helt klart fremtidige landsholdsspillere. Det gælder Robert Skov, Jacob Bruun Larsen og Philip Billing, men de skal konkurrere med nogle, der har gjort det godt på landsholdet.

Næste chance for udtagelse er til marts, når EM-kvalifikationen begynder.