Video : Tipsbladet
Champions League

Lokomotiv færdige i Europa efter nederlag til Schalke

Lokomotiv Moskva ender på sidstepladsen i Champions League Gruppe D og er dermed færdige i Europa for denne sæson.

Schalke 04 sendte Lokomotiv Moskva ud af Europa for denne sæson, da de tirsdag aften slog det russiske mandskab på et sent mål af Alessandro Schopf.

Allerede inden tirsdagens opgør i Champions League var det afgjort, at FC Porto og Schalke 04 ville gå videre fra Gruppe D på henholdsvis første- og andenpladsen. Lokomotiv Moskva kunne dog stadig overhale Galatasaray i kampen om puljens tredjeplads, som giver adgang til Europa League.

Men på trods af at Lokomotiv Moskva var de eneste, der havde noget at spille for, overlod de initiativet til Schalke 04 fra kampens første fløjt, og tyskerne dominerede derfor boldbesiddelsen. Men de udnyttede ikke det store overtag til at skabe chancer, og deres mest kvalificerede forsøg var et tamt langskud fra Alessandro Schopf.

Lokomotiv Moskva stod derimod for kampens først reelle chance i første halvlegs tredje tillægsminut. En aflevering på tværs i feltet endte for fødderne af Igor Denisov, der afsluttede første gang, men den russiske midtbanespillers afslutning sejlede langt over mål.

I anden halvleg blev der åbnet mere op i begge ender, og både Lokomotiv Moskvas Alexei Miranchuk og Schalke 04’s Yevhen Konoplyanka kom til kvalificerede afslutninger, men ingen af dem kunne bringe sit hold foran.

Tyskerne kom frem til kampens hidtil største chance knap et kvarter før tid, hvor Naldo sendte bolden på tværs i feltet til Suat Serdar, men Serdar kunne akkurat ikke prikke bolden ind i et frit mål. 

Det lignede dermed, at det ville slutte uden mål, men det fik Schopf ændret på i tillægstiden. Efter et indlæg fra et frispark endte bolden hos Serdar, der afsluttede. Russernes keeper kunne ikke holde på bolden, der i stedet endte for fødderne af Schopf, som uden problemer sendte bolden i nettet.

Resultatet betyder, at Lokomotiv Moskva ender på sidstepladsen i Gruppe D og dermed er færdige i Europa for denne gang. Schalke 04 ender samtidig op andenpladsen med 11 point. FC Porto og Galatasaray tager henholdsvis første- og tredjepladsen i puljen.