Ipswich-manager: Jonas Knudsen kigger efter en vej ud
Foto: Getty Images
Generelle

Ipswich-manager: Jonas Knudsen kigger efter en vej ud

Jonas Knudsens fremtid har længe været virket uklar, men det tyder nu gevaldigt på, at den danske venstreback er på vej væk fra Ipswich Town. Og en anden Championship-klub er angiveligt varme på danskeren.

Natten mellem mandag og tirsdag i denne uge blev 2018 til 2019, og det nye år er derfor allerede begyndt. På samme tid blev december også til januar, og for den danske landsholdsspiller Jonas Knudsens vedkommende betyder det, at han nu kan forhandle frit med andre klubber.

Danskeren har nemlig kontraktudløb med sin engelske arbejdsgiver Ipswich Town fra den næstbedste engelske række til sommer, og da de to parter endnu ikke er blevet enige om en forlængelse, er Knudsen nu i sin gode ret til at se sig om efter en ny klub.

Ipswich-manager Paul Lambert har ellers flere gange gjort det klart, at han meget gerne vil beholde venstrebacken, men nu fortæller han også, at landsholdsspilleren er kommet nærmere en beslutning om sin fremtid:

- Jonas' repræsentanter og Jonas selv har fortalt mig, at de gerne vil holde et øje på noget andet, hvilket er fint; det er de i deres fulde ret til. Jeg bliver nødt til at kigge på Ipswich Football Club, fordi det er det vigtigste for mig, siger Paul Lambert til Ipswich Star og forklarer dermed samtidig, hvorfor Jonas Knudsen er blevet fravalgt til fordel for 22-årige Myles Kenlock i holdets seneste to kampe:

- Myles har gjort det fantastisk, men jeg bliver også nødt til at hente en anden til positionen, hvis Jonas forlader os. Men jeg må understrege, at Jonas har været helt fantastisk til træning, og at der ingen problemer er med hans engament. Jeg bliver bare nødt til at forholde mig til, hvad der skal ske, hvis han smutter, siger Paul Lambert. 

Den tidligere Stoke-manager kom først til Ipswich i slutningen af oktober, og det ærgrer ham meget, at danskerens kontraktsituation ikke er blevet håndteret i tide - om ikke andet for at Ipswich kunne have tjent penge på Jonas Knudsen:

- Den her situation skulle være klart længe før, at jeg kom til. Han er sin fulde ret til at gøre, hvad han vil, men det her skulle være klaret for 12 måneder siden. Det skulle ikke være nået til det her. 

- Klubben skal være opmærksom på de her ting. Du kan ikke blive ved med at lade kontrakter løbe ud. Ellers ender du i en den samme cyklus, hvor otte spillere kommer og otte spillere går hver gang, og du skal bygge et hold igen og igen. Det fungerer ikke. Det er den forkerte struktur, det er min mening, fortæller Paul Lambert.

Interesse fra Championship-konkurrent
Men hvor kan Jonas Knudsen så være på vej hen?

Den danske venstreback har tidligere været rygtet til både Danmark og Tyskland, men ifølge det engelske medie The Northern Echo kan Knudsen meget vel blive i England og The Championship.

Middlesbrough skulle nemlig være meget interesserede i at hente Jonas Knudsen og er efter sigende allerede klar til at forsøge at hente venstrebacken i dette transfervindue, selvom han kan hentes gratis til sommer. 

Ipswich Town ligger i skrivende stund på sidstepladsen i den næstbedste engelske række, mens Middlesbrough befinder sig på en 5. plads.