Video : Tipsbladet
Superliga

Transferplanen: Flopangriber skal væk fra FC København

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod vinduets lukning de 14 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på FC København.

FC København har allerede rørt på sig i transfervinduet, og spørgsmålet er, om der er startskuddet massiv januar-aktivitet i den danske hovedstad.

Jan Greugs og Mads Roerslev er fortid hos FC København, der til gengæld har forstærket sig med den tidligere Manchester United-spiller Guillermo Varela, der dog skal bruge nogle uger, før han er klar til at spille.

Vi sætter fokus på alle 14 Superliga-klubbers transferbehov - denne gang er der fokus på FC København.

Vinterens tilgange:
Guillermo Varela (Penarol)

Vinterens afgange:
Jan Gregus (Minnesota United)
Mads Roerslev (Vendsyssel FF, lejeaftale)

Kommende kontraktudløb:
Dame N'Doye (30. juni 2019)

Her kan der sælges:
FC København topper Superligaen, men er tæt forfulgt at FC Midtjylland, og det bliver uden tvivl en spændende duel mellem de to rivaler i foråret. Til det formål vil Ståle Solbakken for alt i verden gerne undgå at sige farvel til nogle af de bærende kræfter, og derfor kan man også regne med, at profiler som Robert Skov, Peter Ankersen, Viktor Fischer og Denis Vavro bliver, selv om de tiltrækker sig interesse. Kun et helt ekstraordinært bud kan få FCK til at sælge en af profilerne. Lidt nede af rangstien kan der meget vel ske aktivitet. Det er sandsynligt, at FCK afskiber flopangriberen Kenan Kodro.

Her kan der købes:
Det bliver næppe i dette transfervindue, at FCK svinger guldkortet for alvor, men den sidste handel er næppe gjort. Salget af Jan Gregus efterlader et hul på midtbanen, og det vil Ståle Solbakken formentlig forsøge at udfylde. Derudover er løverne godt dækket ind på alle pladser.

Citatet:
FCK-manager Ståle Solbakken til Canal 9:
- Januar er en måned, hvor vi ser, om vi skal købe en spiller - måske en udviklingsspiller, som skal bruge et halvt år på at blive en rigtig, rigtig god central midtbanespiller for FCK.

Nøglepersoner:
Ståle Solbakken, manager
Bård Wiggen, assistenttræner
Johan Lange, teknisk direktør