Video : Tipsbladet
Superliga

Udenlandske kræfter vil købe FC København og PSE

En gruppe udenlandske investorer er i dialog om at købe Parken, Sports & Entertainment for et beløb på den gode side af en milliard.

Fodboldklubben FC København kan være på mod udenlandske ejere, der allerede er i positiv dialog om en kæmpe handel.
Det skriver Inside Business i følge b.dk, der beretter om en gruppe udenlandske investorer, der er ude efter a købe hele selskabet Parken, Sport & Entertainment (PSE). 

Gruppen, der har den store amerikanske investeringsfond Fortress bag sig er ifølge mediet allerede i dialog med Lønmodtagernes Dyrtidsfond, der er storaktionær i PSE og vil i denne uge komme mere mere konkrete tiltag i forhold til et reelt købstilbud. 

Prisen for en handel vil formentlig komme til at ligge på et sted mellem 1-1,2 milliarder kroner, hvilket vil svare til en præmie på 25-43 procent i forhold til den nuværende aktiekurs hos PSE.

Hvis den store handel bliver en realitet, vil investor-gruppens fokus angiveligt komme til at ligge på fodboldklubben FC København samt nationalarenaen, Parken. Til gengæld er der planer om at frasælge andre aktiver i PSE - så som Lalandia og kontorejendommene på Østerbro. 

Investorgruppen har i følge Inside Business brugt de seneste mange måneder på at granske økonomien i og omkring PSE for at blive helt præcis i retning af et konkret købstilbud. 

Rygterne omkring den store milliard-handel har med det samme påvirket PSE-aktien, der tirsdag morgen oplevede en voldsom stigning på mere end 24 procent. Det meddeler finans.dk