Video : Tipsbladet
Superliga

UEFA hylder Randers FC for social indsats: Vi er utroligt stolte

I en ny UEFA-kampagne er Superliga-klubben Randers FC og dens sociale indsats blevet nøje udvalgt til at fremme budskabet om, at alle bør have muligheden for at spille fodbold og nyde det.

Du har formentligt set Paul Pogba, Cristiano Ronaldo og Lionel Messi rulle over skærmen i pauserne til de store internationale fodboldkampe i UEFA-reklamer, der markeres med hashtagget #EqualGame. 

Kampagnen sender det budskab, at fodbold skal være en mulighed for alle, hvem end man er, hvor man kommer fra og hvad man måtte have med i baggagen. 

I forbindelse med kampagnen har det store engelske produktionsselskab "Shoot The Company" igangsat en større marketing-kampagne, der på sigt kommer til at indeholde en web-dokumenter fra hvert af UEFA's 55 medlemslande - herunder altså også Danmark. 

Det danske bidrag er allerede blevet filmet og lagt på UEFA's hjemmeside, og det er Superliga-klubben Randers FC, som den europæiske fodboldunion har valgt at hylde.

Randers FC bliver fremhævet for klubbens CSR-initiativer, der er projekter, hvor man som virksomhed tager et socialt medansvar, og mere specifikt er det projektet "Minipraktikanterne", der er blevet udvalgt til web-dokumentaren.

Projektet omhandler fire elever, tre med autisme og en med Downs syndrom, fra specialskolerne Vesterbakkeskolen og Firkløverskolen i Randers Kommune, der en gang ugentligt i det seneste års tid har hjulpet til i Randers FC. Det kunne være ved at vaske spillerens træningstøj, dække bord til arrangementer eller hjælpe til med anretningen af de daglige måltider:

- Vi er selvsagt utroligt stolte af, at UEFA har fået øje på det sociale arbejde, vi udfører for vores lokalsamfund i og omkring Randers. Det er et kæmpe cadeau til klubben og til byen. At det CSR-arbejde, vi udfører i Randers FC, kan blive genstand for en UEFA web-dokumentar, er en blåstempling af den CSR-indsats, vi udfører parallelt med fodbolden, blandt andet gennem Randers FC Fonden, siger Randers FC's administrerende direktør Henrik Jørgensen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vi er ikke mindst glade for, at UEFA ud af vores mange CSR-projekter har valgt at fokusere på Minipraktikanterne. Alle fire drenge lyser op i hverdagen med deres gå-på-mod og iver trods deres handicaps. Vi har i hvert fald gjort os den erfaring, at de kan noget, at de gerne vil, og at de bidrager. Og vi har også fundet ud af, hvor meget det betyder for drengene at komme ud i et ”rigtigt” arbejde samtidig med at de går i specialskole, lyder det blandt andet.

Webdokumentaren kan findes på UEFA's hjemmeside, og et lille udrag kan ses herunder.