UFEA øger præmiepuljen til EM 2020 til 3,4 milliarder
.
Spil

UFEA øger præmiepuljen til EM 2020 til 3,4 milliarder

Der er voldsomt mange penge på spil, når EM i fodbold skal afvikles i 2020.

For nylig vandt Danmarks håndboldherrer guld ved VM i håndbold og hvis det danske herrelandshold i fodbold gør dem kunsten efter ved EM i fodbold 2020 kan de potentielt hente op til 34 millioner EUR (ca. 255 mio. DKK) hjem. 

456 millioner EUR på spil ved EM
 At vinde penge er noget mange kan lide især danskere, der satser sine penge takket været gratis spins på en række online spilleautomater. Men en ting er at vinde penge på online spillesider og noget andet er alle de penge, som fodboldspillere kan få, når de vinder på banen. I denne artikel kan du læse om hvor mange penge, der bliver delt ud til de næste store fodboldmesterskaber og blive godt klædt på til betting, som mange af de førnævnte online casinoer også byder på.
 
UEFA har øget den samlede præmiepulje til Europamesterskabet i fodbold 23 procent siden EM i Frankrig 2016. Dette sker med henblik på det næste mesterskab i 2020 hvor Danmark vil være blandt de 12 værtslande. 
 
Hvis Danmark kvalificerer sig vil de modtage 9,25 mio. EUR (ca. 70 mio. DKK) bare for at være med. Derudover giver en sejr i hver gruppekamp 1,5 mio. EUR (ca. 11,25 mio. DKK) og ved uafgjort deles pengene mellem de to hold, der får 750.000 EUR hver (ca. 5,625 mio. DKK). 
 
Danmark skal som sagt først og fremmest kvalificere sig til Europamesterskabet ved at ende på første- eller andenpladsen i sin gruppe i EM-kvalifikationen, hvor de skal op imod Schweiz, Irland, Gibraltar og Georgien.

370 millioner USD til forskel i præmiesummen ved VM i kvindefodbold og herrefodbold 
 Ved VM i fodbold er præmiesummen lidt større. Frankrig vandt 38 millioner USD (ca. 250 mio. DKK) da de vandt mesterskabet i Rusland sidste år, og den anden finaledeltager Kroatien rejste hjem med 28 millioner USD (ca. 184 mio. DKK) i bagagen. 
 
Netop Frankrig er værter for VM i kvindefodbold i år og i forbindelse med fokus på at styrke kvindefodbold har FIFA øget præmiepuljen fra 15 til 30 millioner USD. Selv om at det er fint, er der stadigvæk en enorm forskel på præmiesummen ved VM i henholdsvis kvindefodbold og herrefodbold.
 
Op til VM i fodbold 2018 øgede FIFA den præmiesum, der skulle fordeles mellem de 32 deltagende nationer, til 400 millioner dollars (ca. 2,6 milliarder DKK). Det kan det internationale fodboldforbund også tillade sig da de tjente tæt på 39 milliarder DKK i sponsorindtægter i forbindelse med mesterskabet. 
 
Derfor argumenterer mange kvindelige fodboldstjerner som fx den tidligere amerikanske landsholdspiller Megan Rapione at FIFA sagtens ville kunne øge præmiepuljen ved VM i kvindefodbold til 115 millioner USD i stedet for ”kun” 30 millioner USD (ca. 197 mio. DKK), der skal fordeles mellem 24 nationer. 

Champions League har den største præmiepulje. 
 
Der er altså mange penge at dyste om for landsholdene i VM og EM i herrefodbold, men det er stadigvæk den europæiske turnering for klubhold, der har den største præmiepulje. Der bliver fordelt 14,5 milliarder DKK mellem de 32 europæiske fodboldklubber, der er med i gruppespillet, hvor klubberne får 113 millioner DKK bare for at deltage.
 
Derudover kan klubberne hente yderligere 20 millioner DKK hjem per sejr og 6,7 millioner DKK per uafgjorte kamp. Real Madrid, der har vundet turneringen tre år i træk, tjente 88,6 millioner EUR (ca. 665 mio. DKK) på deres triumf i sæsonen 2018-19. Derfor er der ikke noget at sige til at klubber som Real Madrid går ekstra meget op i at vinde den prestigerige turnering igen og igen.