Video : Tipsbladet
Generelle

Hård straf til Chelsea: Idømt langvarig transferkarantæne af FIFA

Den engelske storklub er kommet i store problemer. FIFA har således idømt klubben en transferkarantæne, der løber over de næste to transfervinduer.

FIFA har igennem længere tid undersøgt Chelseas indkøb af spillere under 18 år, og nu er det internationale fodboldforbund kommet frem til en afgørelse.

Chelsea er således blevet idømt en transferkarantæne, der løber over de næste to transfervinduer. Dermed kan London-klubben ikke hente nye spillere før sommeren 2020. Det skriver FIFA i en pressemeddelelse.

Dommen kan appelleres
FIFA har vurderet, at Chelsea i 29 tilfælde har overtrådt reglerne om køb af mindreårige spillere. Den engelske klub er udover karantænen blevet tildelt en bøde på fire millioner kroner, og er blevet pålagt at få styr på forholdene for de involverede spillere inden 90 dage. 

Chelsea har stadig mulighed for at appellere dommen overfor FIFAs appelkomité.

Dommen sår tvivl om fremtiden for spillere som Eden Hazard og danske Andreas Christensen, der på det seneste er blevet rygtet væk fra Chelsea. Hvis den engelske klub ikke kan hente erstatninger før sommeren 2020, er det svært at se Chelsea lade disse spillere gå til sommer.