Video : Tipsbladet
Talent

Juventus, Ajax og 18 andre storklubber så unge FCM'ere slå Man United i går

Store europæiske klubber var rigt repræsenteret ved gårsdagens Youth League-kamp i Herning. Herunder Juventus, Ajax og Leicester City.

Det var ikke kun FC Midtjyllands førstehold, der blev danske mestre i foråret 2018. Det gjorde U19-mandskabet også, og det banede vejen for en plads i UEFA's Youth League for de bedste ungdomshold i Europa.

Onsdag tog de unge FC Midtjylland-spillere en stor skalp ved at slå Manchester United 3-1 hjemme i Herning. Der var over 6000 tilskuere til stede på stadion, og en lille andel af dem var talentspejdere fra store europæiske klubber.

- Der er scouts fra omkring 20 udenlandske klubber, fortæller akademichef Flemming Broe til Herning Folkeblad.

Avisen skriver, at klubber som Hertha Berlin, Eintracht Frankfurt, RB Leipzig, Borussia Mönchengladbach, Ajax Leicester City og Juventus havde en mand til stede på MCH Arena onsdag eftermiddag.

Nu er FC Midtjylland klar til kvartfinalerne i Youth League, og ifølge administrerende direktør Claus Steinlein går klubben efter at vinde turneringen, ligesom den gør med Superligaen og Sydbank Pokalen.

- Nu går vi sgu også efter The Treble. Nu er de unge med i Youth League, så nu går vi efter tre titler. Vi har ikke været ambitiøse nok, og det er jeg ked af på Midtjyllands vegne, sagde Steinlein til TV3 Sport i går aftes.

Næste europæiske udfordring for U19-hold er FC Porto.