Video : Tipsbladet
Bundesliga

Rønnow får tyske splinter i bagdelen: Ikke en fed eller optimal situation

Frederik Rønnow får stort set ingen spilletid i Eintracht Frankfurt, og den tidligere Brøndby-keeper lægger ikke skjul på, at situationen ikke er optimal.

Frederik Rønnow drømte om at krydre et dansk mesterskab med et drømmeskifte til udlandet i sidste sæson. Den tidligere Brøndby-keeper missede guldmedaljerne i Superligaen, men han fik sit klubskifte.

Allerede i april blev det kendt, at den 26-årige målmand fra sommeren 2018 ville bytte tilværelsen i Brøndby ud med Bundesliga-klubben Eintracht Frankfurt, og her startede danskeren som førstevalget, men så opstod en mulighed for Frankfurt, som blev dyr for Rønnow.

Paris Saint-Germain hentede mægtige Gianluigi Buffon til klubben, og det betød, at Kevin Trapp kom i overskud i den franske hovedstad. Han valgte at tage konsekvensen og vende hjem til Frankfurt på en et-årig lejeaftale, og så var det slut med spilletid til Frederik Rønnow.

Siden Trapps ankomst har Rønnow spillet 32 minutter i Bundesligaen.

- Men min træningsform er god, kan jeg afsløre, siger Frederik Rønnow med et skævt smil til tipsbladet.dk.

Minen bliver dog hurtigt lidt mere alvorlig.

- Det er ikke optimalt for mig, og det er ikke nogen hemmelighed, at jeg ikke har spillet meget. Jeg vidste, det var sådan et forår, jeg gik ind til, så der er desværre ikke så meget forandret. Jeg arbejder hårdt og fokuserer på de ting, jeg kan, som er at træne hårdt hver eneste dag, siger Rønnow og tilføjer:

- Selvfølgelig vil jeg gerne spille, og det var også derfor, jeg tog til Frankfurt. Det er ikke en fed eller optimal situation, men jeg kendte som sagt til forholdene inden den her forårssæson, så hvis jeg bliver skuffet hver gang, der bliver udtaget et hold uden mig, bliver det bare værre. Jeg forholder mig til situationen og arbejder på det, jeg kan.

Selv om det ikke er blevet til meget spilletid, føler Frederik Rønnow, at han er blevet en bedre målmand af at skifte fra Brøndby IF til en stor klub i Tyskland.

- Det går godt, og jeg føler, jeg udvikler mig, men jeg er også klar over, at udviklingen ikke er lige så eksplosiv, som når man spiller kampe. Jeg tog til Frankfurt for at spille i en større liga, men situationen er, som den er. Det nytter ikke noget, jeg går rundt og er ked af det, lyder det fra landsholdsmålmanden.

Exit til sommer?
Det store spørgsmål er naturligvis, om den manglende spilletid i Eintracht Frankfurt kan medføre et klubskifte til sommer for 26-årige Rønnow.

Danskerens skæbne afhænger formentlig i meget høj grad af Kevin Trapps. Tyskeren er som nævnt kun lejet af Eintracht Frankfurt, og hvis han vender tilbage til PSG efter sæsonen, kan det være Rønnows chance i Tyskland. Hvis han bliver på Commwerzbank Arena, er udsigterne dystre for Frederik Rønnow.

- Vi har med én af de bedste målmænd i Bundesligaen og en tysk landsholdsspiller at gøre, så det er ikke raketvidenskab, at jeg ikke kommer til at spille, hvis han er der. Men det er jo ikke mig, du skal snakke med om det. Det er ude af mine hænder, og jeg tænker kun på at vise klubben, at det er mig, de skal satse på fremadrettet, siger Frederik Rønnow.

Hvis Kevin Trapp bliver, vil du så lede efter en ny klub?

- Det er hypotetisk...

Det har du ikke tænkt over?

- Det er underordnet at bruge tid på.  Det må jeg tage til den tid, siger Frederik Rønnow.

Danskeren har kontrakt med Eintracht Frankfurt frem til sommeren 2022.