Mortensen-kasse sikrede kneben AGF-sejr mod SønderjyskE

AGF-angriberen var igen på pletten, da gæsterne tog en 1-0-sejr på udebane i Haderslev.

Gæsterne fra AGF kunne med en sejr mandag distancerer sig fra de øvrige hold i nedrykningsspillets gruppe 1. Den fik de i en kamp, hvor SønderjyskE dominerede på bolden, men Patrick Mortensens skarphed gav århusianerne en 1-0-sejr.

Fra start var det værterne, der tog teten, og unge Peter Buch Christiansen var i flere tilfælde tæt på at bringe sønderjyderne i front med sine stærke dybdeløb, men den sidste skarphed manglede for den unge angribere, som startede over Mart Lieder.

AGF havde ikke så meget i den første halve time, men så begyndte de langsomt at bide fra sig. Først fandt Mustapha Bundu en fri Patrick Mortensen, men vinklen blev for spids. Efter 39 minutter blev det så 1-0, da Casper Højer med et fint indlæg fandt Mortensen, som resolut kunne score.

SønderjyskE fortsatte med at dominere på bolden, men værterne kunne ikke udligne inden pausen. I anden halvleg kom AGF bedre ud og overtog noget af spillet med et hårdt pres.

Scoringer blev det ikke til i gæsternes gode periode og langsomt overtog sønderjyderne igen spillet. Det blev til et par chancer, men den største faldt desværre for hjemmeholdet til Kees Luijckx, som ikke kunne få bolden forbi en fremragende Kamil Grabara.

Dermed blev det til en smal AGF-sejr i Haderslev, og de lægger sig klart i spidsen af gruppen med seks point ned til Horsens.