Video : Tipsbladet
1. division

Hård skæbne efter manglende oprykning: Viborg fyrer trænerteamet

NordicBet Liga-klubben Viborg FF har valgt at fyre cheftræner Steffen Højer og assistent Ralf Pedersen.

Det blev til næsten to hele sæsoner i hjerteklubben Viborg FF for træner Steffen Højer, men to glippede oprykninger til Superligaen blev dyrt for Højer, der sammen med assistent Ralf Pedersen er blevet opsagt.

Fyringerne kommer bare dagen efter, at VFF tabte med 0-2 hjemme til Hobro og dermed stod som samlet taber i kampen om en enkelt oprykningsbillet.

- Efter en sæsonafslutning er det naturligt at evaluere på situationen, og vi må desværre konstatere, at vi i to sæsoner ikke har levet op til vores forventninger og målsætning, og derfor mener vi i bestyrelsen og ledelsen, at det er tid til at gå i en ny sportslig retning, siger sportschef Jesper Fredberg til klubbens hjemmeside og forklarer:

- Det er aldrig nemt at sige farvel, og det gør det ekstra svært, når vi har at gøre med to store klubpersonligheder. Vi ønsker Steffen og Ralf alt det bedste, og takker dem for deres indsats.

Fra træner Steffen Højers side lyder det:

- Jeg er selvfølgelig enormt ærgerlig over beslutningen. Jeg synes, vi har rykket klubben i en professionel retning, og at der langt hen ad vejen er blevet leveret et godt stykke arbejde. Det var små marginaler, der gjorde, at vi ikke nåede målsætningen, men jeg kender også godt vilkårene som træner i denne branche.

Viborg får svært ved at komme i Superligaen næste sæson, hvor der kun er et enkelt mandskab, der rykker op. Og VFF skal altså kæmpe med Vendsyssel og Vejle, der kommer ned fra Superligaen, ligesom både Fremad Amager, Næstved BK og Fredericia har ambitioner om at lege med i kampen om oprykning.