Video : Tipsbladet
Landshold

Før U21-EM: Sådan gik det stjernerne fra 2017

Danmark står på tærsklen til endnu en U21-slutrunde. Få her et tilbageblik på, hvor det er gået med de spillere, der repræsenterede Danmark ved U21-EM i 2017.

Danmark tager hul på U21-EM på mandag, når holdet møder de forsvarende europamestre fra Tyskland, og dermed skal Niels Frederiksens mandskab forsøge at gøre det bedre end i 2017, hvor Danmark røg ud efter indledende gruppespil efter nederlag til netop Tyskland samt Italien. En 4-2-sejr over Tjekkiet i sidste gruppekamp pyntede en smule.

Ved slutrunden i Polen stillede Niels Frederiksen med et mandskab, der ikke på forhånd var spået de store chancer, og det viste sig altså at holde stik. Danmark var ikke i stand til at bide skeer med de helt store.

Tipsbladet.dk ser her tilbage på de 23 spillere, der repræsenterede Danmark ved EM-slutrunden, og hvordan det er gået med karrieren de seneste to år.

Målmænd:

Jeppe Højbjerg, Esbjerg fB

Man kan roligt sige, det har været op og ned for Højbjerg i de seneste to sæsoner. Efter EM måtte målmanden vænne sig til et liv i 1. division for Esbjerg, men vestjyderne sikrede sig som bekendt en hurtig oprykning, og den forgangne sæson var én stor triumf for Esbjerg og Højbjerg, der endte med bronzemedaljer om halsen. Jeppe Højbjerg spillede samtlige kampe i sæsonen.

Thomas Hagelskjær, Vejle Boldklub

Thomas Hagelskjær var på alles læber for en stund, da han lavede et historisk stort drop for Vejle i sidste kamp i grundspillet mod Esbjerg. Det drop vil klamre sig til Hagelskjær til evig tid, men målmanden kom stærkt tilbage, og han har lige forlænget sin kontrakt med Vejle. Må ventes at blive førstekeeper i 1. division i den kommende sæson.

Daniel Iversen, Leicester City

Leicester-ejede Daniel Iversen var tredjemålmand ved seneste EM, men denne sommer er han førstevalget på Niels Frederiksens mandskab. Daniel Iversen er en spændende keeper, der umiddelbart har langt til spilletid på klubholdet Leicester. Har af samme årsag været udlejet til Oldham.

Forsvarsspillere:

Andreas Maxsø, FC Zürich

Den tidligere FCN-stopper er gået en lille smule i glemslen i Danmark. Han tørner til dagligt ud for FC Zürich i Schweiz og gør det godt, men da det ikke er en liga, der fylder meget i Danmark, og Maxsø sjældent udtaler sig til medierne, er han røget langt under radaren. Forsvarsspilleren skiftede efter EM fra FCN til Osmanlispor, men det blev aldrig en succes. Det er gået langt bedre i Schweiz.

Patrick Banggaard, SønderjyskE

Patrick Banggaard er netop vendt hjem til dansk fodbold og SønderjyskE efter et ophold i Tyskland og Cypern, som aldrig blev helt godt. Banggaard spillede alle kampe ved U21-EM 2017, og han er en dygtig forsvarsspiller, som forhåbentlig kan blomstre under Glen Riddersholm i Haderslev.

Jakob Blåbjerg, AaB

Der kan ske meget i fodboldens verden på to år, men for Jakob Blåbjerg er der ikke sket alverden siden 2017. Han er stadig i AaB, hvor det blev til begrænset spilletid i den forgangne sæson. 

Joachim Andersen, Sampdoria

Midtstopperen ser ud til at blive den næste store transfer i dansk fodbold. Joachim Andersen har spillet en forrygende sæson på klubholdet Sampdoria, og ugenligt er der rygter om store Premier League-klubber, der vil købe ham. Vild udvikling for Joachim Andersen i de seneste to år - ved U21-EM i 2017 spillede han ikke et eneste minut.

Frederik Holst, Elfsborg

Den humørfyldte altmuligmand har et større hjerte, end han har talent, men det har bragt ham langt, og efter U21-EM fik Holst sin drøm om at komme til udlandet opfyldt. I første omgang gik turen til Holland og Sparta Rotterdam, men nu er han i Elfsborg, hvor han får masser af kampe på favoritpositionen højre back.

Rasmus Nissen, AFC Ajax

Backen er med for anden slutrunde i træk, og nu kan han skrive én af Europas helt store klubber på CV'et. Rasmus Nissen kunne ikke modstå danskerglade Ajax, da de bankede på døren, og i Amsterdam slider han med at få spilletid. Nissen er dog ingenlunde helt ude i kulden, og det foreløbige højdepunkt var, da han scorede i den hollandske pokalfinale.

Mads Valentin Pedersen, FC Nordsjælland

Det primære, der er sket for Mads Pedersen i løbet af de seneste to år, er, at han ikke længere vil kaldes "Mini". FC Nordsjælland er stadig arbejdsgiveren, men det kommer formentlig til at ændre sig i løbet af sommeren, hvor backen sigter efter et skifte til udlandet. Mads Pedersen har været en god mand for FC Nordsjælland.

Midtbanespillere:

Christian Nørgaard, Brentford FC

Christian Nørgaard havde to år med succes i Brøndby, og han var fast mand på U21-landsholdet, men i denne sæson har han oplevet modgang. Det store skifte til Fiorentina viste sig ikke at være lykken for Nørgaard, der nu skal tilbage på sporet i Brentford FC under Thomas Frank. 

Lasse Vigen Christensen, Brøndby IF

Anføreren på det danske EM-mandskab skiftede til Brøndby efter slutrunden, og her står han altså til at blive genforenet med Niels Frederiksen. Vigens tid i Brøndby IF har været meget op og ned, men de blå-gule tror stadig på potentialet. 

SE HVORDAN DET ER GÅET FOLK SOM KENNETH ZOHORE OG EMILIANO MARCONDES PÅ SIDE 2 - KLIK HER