Video : Tipsbladet
Landshold

U21-topscorer skifter til Bundesligaen: Danmark var udelukket

Marcus Ingvartsen bytter Genk ud med Union Berlin, som var den klub, der viste tydeligst og tidligst, at den ville have ham. Det var aldrig på tale at vende tilbage til Superligaen.

Tipsbladet.dk til U21-EM i Italien.

Mandag i sidste uge var Marcus Ingvartsen på besøg hos Union Berlin for første gang, og senere på ugen præsenterede Bundesliga-klubben ham som sin seneste signing. De første skridt til transferen tog parterne dog for flere måneder siden.

Netop det var en af grundene til, at Ingvartsen valgte de tyske oprykkere. For han havde også andre muligheder, men Union Berlin var først og bedst til at vise, at de virkelig gerne ville have ham. Det gjorde udslaget.

- De har ligesom været klare i spyttet i et par måneder om, at de rigtig gerne så mig komme til dem. Så de har fulgt mig længe. Om det hed 2. Bundesliga eller 1. Bundesliga, ville de rigtig gerne have mig ind. Det var rigtig spændende for mig. Også at de ved, hvad jeg er for en type, og hvad jeg står for. Jeg er rigtig glad, siger Marcus Ingvartsen fra U21-landsholdets EM-lejr.

Var du også interesseret, uanset om de rykkede op i Bundesligaen eller ej?

- Selvfølgelig er det en kæmpe ekstra bonus, at de er i Bundesligaen. Men det var ligesom dem, der var mest tydelige og mest konkrete tidligt, og jeg havde ikke tænkt mig - lad os sige, det blev et fantastisk EM - at bare skulle lave et skifte, fordi der var kommet en klub under slutrunden. Så for mig var det også vigtigt, at de havde været der længe og vidste, hvem jeg var, siger Ingvartsen.

- De havde en klar og tydelig plan med mig, og at de havde set mig længe, og det ikke bare lige var på grund af en kamp eller to, de gerne ville have mig ind.

Var Danmark en mulighed?

- Nej.

Mens Ingvartsens holdkammerater på U21-landsholdet brugte forrige mandag på at rejse til Kroatien, hvor holdet skulle spille en testkamp, fik holdets topscorer nogle flere kilometer bag sig. Han aflagde besøg for Union Berlin for at se nærmere på forholdene, tale med klubledelsen og forhandle sin kontrakt på plads.

Dermed sætter han punktum for to skuffende år i Belgien, når han vender tilbage efter slutrunden. Det ser han frem til.

- Jeg glæder mig sindssygt meget til det. Det er ikke gået, som jeg havde håbet i Genk, men det er en superklub, og jeg har været glad for at være der. Men jeg følte, at der skulle ske noget nyt, og den snak havde jeg også med klubben, siger han.

Før han kan tage hul på sin nye tilværelse i Tysklands hovedstad, skal Ingvartsen gøre U21-EM med Danmark færdig. Holdet møder Østrig i overmorgen.