• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

U21-landstræner om Ingvartsens klubskifte: Det er godt for dansk fodbold

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Marcus Ingvartsen skifter kort før U21-EM til Union Berlin. Det glæder landstræner Niels Frederiksen på spillerens, egne og dansk fodbolds vegne.

Af Anders Dehn

I mandags rejste U21-landsholdet til Kroatien for at spille en testkamp før EM, men én spiller tilbagelagde flere kilometer end sine holdkammerater: Marcus Ingvartsen var et smut forbi Berlin for at færdiggøre sit klubskifte.

U21-landsholdets topscorer bytter KRC Genk ud med Union Berlin efter slutrunde. Det bekræftede den tyske klub søndag middag, og dermed nåede Ingvartsen lige nøjagtig at få sin fremtid på plads, før Danmark indleder slutrunden i morgen mod hans nye hjemland, Tyskland.

Læs også: Officielt: Marcus Ingvartsen skifter til Union Berlin

Skiftet falder i god jord hos U21-landstræner Niels Frederiksen.

- Først og fremmest glæder det mig, Marcus har fundet en ny, rigtig spændende klub, for spilletiden jo var begrænset der, hvor han var. Så det glæder mig selvfølgelig rigtig meget på Marcus' vegne og på dansk fodbolds vegne. Det er vigtigt, at de unge spillere spiller, siger Frederiksen.

Marcus Ingvartsen fik 11 kampe i alle turneringer for Genk i den forgangne sæson. Bare én af dem var fra start. Nu får han så fornøjelsen af Bundesligaen, eftersom Union er rykket op for første gang i historien.

23-årige Ingvartsen nåede to sæsoner, 38 kampe og otte mål for Genk. Han har fået en treårig kontrakt i Berlin. Selv om skiftet først faldt endeligt på plads kort før slutrunden, har det ikke fyldt ret meget, mener Niels Frederiksen.

- Jeg har været rigtig fint orienteret af Ingvartsens rådgivere og Ingvartsen selv undervejs. Så det har egentlig ikke rigtig fyldt noget. Der var lige en halv dag, hvor han var af sted, og det var i forbindelse med rejsedagen i mandags. Ellers har det været uproblematisk, siger landstræneren.

- Jeg tror ikke, det er betyder andet, end at nu har han ro på. Nu ved han, hvad han skal. Nu kan han fokusere 100 procent på det her, og det glæder mig, hver gang der falder ro på i de der sammenhænge.

Ingvartsen kan i første omgang fokusere på Danmarks første gruppekamp i morgen mod Tyskland. Der er kickoff til det opgør klokken 21.

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: Randers FC - SønderjyskE

Efter skuffelsen mod FC Nordsjælland skal Randers FC forsøge at rejse sig mod SønderjyskE, der er startet sæsonen for...

Mere Superliga

Fokus