Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Hobro IK - Brøndby IF

Hobro IK har før voldt Brøndby IF problemer - kan de ubesejrede himmerlændinge gøre det igen?

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: DS Arena, Hobro 
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: 3+
Hashtag: #hobbif

Holdnyt:
Hobro IK:
Med sejren over Silkeborg IF i seneste runde gik Hobro IK's sæsonstart fra at være ganske fin til fremragende. Peter Sørensens mandskab har efter fire runder ikke tabt en kamp - det må siges at være prisværdigt.

Med til historien hører naturligvis, at Hobro har spillet tre kampe uafgjort, og derfor kan holdet ikke snige sig op på mere end en midterplacering, men himmerlændingene har sat to streger under, at man i hvert fald skal stå tidligt op for at slå dem.

Og i en sæson, hvor tre hold rykker ud af Superligaen, er hvert eneste point dyrebart.

Hobro IK har i ugens løb forstærket sig med den unge amerikaner Don Deedson Louicius, og det faktum, at klubben har udstyret ham med en fire-årig aftale vidner om, at der er tiltro til ham på sigt. Der går dog nok noget tid, før vi ser ham i Superligaen, men han er i truppen og kan få debut søndag.

Hjemmeholdet er plaget af skader og må undvære Jacob Tjørnelund, Jonas Brix-Damborg og Mads Hvilsom. Til gengæld er Emmanuel Sabbi tilbage.

Brøndby IF:
Et nederlag på hjemmebane til AC Horsens klæder aldrig et Brøndby-mandskab, så der er en plet, der skal vaskes væk i Hobro, hvor de blå-gule imidlertid har fået sig en slem overraskelse ved flere lejligheder.

Brøndby er i øjeblikket travlt optaget af Europa League, og det trækker veksler på truppen, der mangler bredde på en række postioner. Det har dog givet Brøndby en ekstra dimension, at de egendyrkede talenter Jesper Lindstrøm og Anton Skipper har vist sig at kunne stå distancen. 

Det gør fansene glade, og det sparer ledelsen lønkroner. 

Lasse Vigen og Hanny Mukhtar er begge ude af søndagens kamp med skader. Til gengæld har Brøndby Ante Erceg med til Jylland.

De blå-gule varmede op til Hobro-kampen med et opgør mod SC Braga i Europa League-kvalifikationen, og det så fornuftigt ud langt hen ad vejen, men nogle store, personlige fejl endte med at koste et 2-4-nederlag, og dermed er det næppe realistisk, at Niels Frederiksens mandskab avancerer til næste runde, 

Karantæner:
Hobro IK: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hobro IK (4-4-2): Rask - Bøge, Ahmedhodzic, Minor, Haarup - Sabbi, Cappis, Pedersen, Babayan - Kirkevold, Kristoffersen

Brøndby IF (4-3-3): Schwäbe - Gammelby, Arajuuri, Hermannsson, Jung - Fisker, Børkeeiet, Kaiser - Hedlund, Wilczek, Lindstrøm

Profilen:
Man får ikke nødvendigvis så mange chancer i fodboldens verden, så det handler om at gribe dem, der kommer. Det gælder også for den blot 19-årige amerikaner Christian Cappis, der nu står med stafetten i hånden i Hobro. Skaden til Jonas Brix-Damborg har givet plads for teenageren, der kun har spillet meget sporadisk for Hobro. Søndag venter karrierens største udfordring for Cappis, når han skal op imod Brøndbys mange profiler - det skal blive spændende at se, hvordan han løser den opgave.

Vidste du, at..:
Man kan roligt regne med, at Brøndby kommer til at have bolden størstedelen af tiden på DS Arena. Med en samlet boldbesiddelse på 62,1 procent er Brøndby det mandskab, der har haft bolden mest for egne fødder i denne sæson. Med 43,7 procent er Hobro i den tunge ende af samme skala. 

Dom:
Brøndby har før haft det svært i Hobro, men det hører efterhånden fortiden til. De blå-gule har vundet de seneste tre gange, holdet har besøgt Hobro, og seks gange i træk i alt. Niels Frederiksens mandskab er selvsagt også favoritter søndag aften, men Brøndby-spillerne har trætte ben efter torsdagens kamp, og Hobro er ikke en nem nød at knække. 

Brøndby og Hobro har aldrig spillet uafgjort, og det bliver der ikke ændret på denne gang. Brøndby napper en smal 2-1-sejr i Hobro.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: