Video : Tipsbladet
Champions League

Liverpools nye helt: Det har været en sindssyg uge

På mindre end ti dage er Liverpool-målmanden Adrián gået fra at være uden arbejdsgiver til at blive helten i en UEFA Super Cup

Ingen, inklusiv Adrián selv, havde nok forestillet sig, at den spanske keeper i går skulle gå hen og blive den store helt for Liverpool, da han tog Tammy Abrahams forsøg i straffesparkskonkurrencen, og dermed sikrede de forsvarende Champions League-vindere sejren i UEFA's Super Cup mod Europa League-vinderne fra Chelsea.

Det er mindre end ti dage siden, han stod uden job efter bruddet med West Ham tidligere på sommeren, men efter salget af Simon Mignolet havde Liverpool brug for en ny reservemålmand.

I fredags blev det klare førstevalg mellem stængerne, Alisson Becker, skadet i Premier League-åbningskampen mod Norwich, og Adrián fik derfor en hurtigt og uventet debut. Grundet Alissons skade blev det opfulgt af en startplads i går aftes mod Chelsea, hvor han ganske vist begik et straffespark i den forlængede spilletid, men alligevel blev helten i straffesparkskonkurrencen.

Lyder det som nogle vilde dage? Det synes Adrián i hvert fald.

- Velkommen til Liverpool. Det har været en sindssyg uge. Med dette hold er det så nemt at stå nede bagved. Jeg er glad for holdet, jeg er glad for at få trofæet og jeg er virkelig glad for at være i Liverpool, fortalte han efter kampen til det britiske medie BT Sport.

Alisson vender efter sigende tilbage fra sin skade om ganske få uger, og Adrián skal derfor, trods sin nye helterolle, næppe gøre forhåbninger om at slå den brasilianske landsholdskeeper af i kampen om pladsen som manager Jürgen Klopps foretrukne.