Video : Tipsbladet
Superliga

Silkeborg-direktør: Indtjeningen på Dolberg tangerer indtjeningen på Skov

Silkeborg IF tjener godt på Kasper Dolbergs skifte. Faktisk tangerer indtjening på Dolberg den indtjening, Silkeborg fik på Robert Skov, afslører klubbens direktør.

Kasper Dolberg skiftede torsdag fra hollandske Ajax til franske Nice for knap 150 millioner, og det nyder Superliga-klubben Silkeborg IF godt af.

Den danske landsholdsangriber fik nemlig sin fodboldopdragelse i Silkeborg, før han drog til Ajax, og derfor har Silkeborg IF også tjent på danskerens skifte til Nice. Så meget endda, at det har fået Silkeborg til at opjustere forventningerne til deres regnskab for 2019 for anden gang denne sommer.

Tidligere på sommeren blev den tidligere Silkeborg-spiller Robert Skov nemlig også solgt fra FC København til Hoffenheim, hvilket fik Silkeborg til at forvente et overskud på mellem fem og ti millioner. Kasper Dolbergs skifte får imidlertid Silkeborg til at øge forventningerne yderligere, så de nu regner med et overskud på mellem 15 og 20 millioner.

Og selvom Silkeborgs direktør, Kent Madsen, ikke vil oplyse beløbets præcis størrelse, afslører han, at der er tale om en betydelig indtjening, der tangerer det, de tjente på Robert Skov. Det gør han i et interview med BT.

- Jeg kan ikke sige noget om beløbets præcise størrelse. Det har vi en aftale med Ajax om, at vi ikke oplyser. Men det er klart, at vi har opjusteret vores resultat på baggrund af det her salg, så er det en ganske betydelig gevinst. Jeg kan sige, at den samlede indtjening på Kasper Dolberg tangerer den samlede indtjening, vi fik på Robert Skov, fortæller Kent Madsen til avisen.

Hvis Robert Skov eller Kasper Dolberg skifter igen, kan Silkeborg igen tjene på det, afslører direktøren samtidig. Det kræver dog, at de skifter over landegrænser.

Kasper Dolberg forlod Silkeborg IF i 2015, mens Robert Skov forlod klubben i januar 2018.