Video : Tipsbladet
Superliga

AGF-boss: Hvis man mister sin plads, er der kun én ting at gøre - bliv ond

Peter Christiansen har været en flittig sportschef og sikret øget konkurrence i AGF-truppen. Det kan være, nogle mister deres plads på holdet, men så må de bare sørge for at vise, at de skal have den tilbage.

AGF's sportschef, Peter "PC" Christiansen, varslede allerede i slutningen af 2018, at det netop transfervindue ville være et vigtigt et af slagsen. Han kunne se, at en masse penge blev frigjort i budgettet, fordi diverse kontrakter og afskrivninger løb ud, så han vidste, at han ville få lidt at rutte med.

Den mulighed har han udnyttet til fulde. Ti spillere har forladt klubben, og ni er kommet til. Senest hentede AGF tre spillere i vinduets to sidste dage: Gift Links, Kevin Diks og velkendte Aleksandar Jovanovic.

"PC" mener i det hele taget, at truppen nu er stærkere og bredere, end den var før sommer. Det kan omvendt betyde, at nogle spillere kommer i klemme og mister deres plads på holdet eller i kamptruppen. Men sådan må det nu engang være i professionel topsport, mener sportschefen, der selv prøvede at blive sat af i sin egen karriere.

- Til sidst i FCK var jeg ude for, at jeg spillede højre back på andetholdet. Og der er kun en vej, når det sker; bliv ond. Så må du levere på den position, indtil du kan vinde venstrebacken tilbage på andetholdet. Og så er det bare med at være klar, hvis der kommer en skade, eller holdet har dårlige resultater, så man får chancen, siger Peter Christiansen til Århus Stiftstidende.

De nye AGF-spillere får chancen for at vise sig frem for første gang om en uge. Da spiller holdet pokalkamp mod Marstal/Rise, mens det fire dage senere får besøg af AaB i Superligaen.

Foruden de tre førnævnte har AGF denne sommer hentet Nicolai Poulsen (Randers FC), Zach Duncan (Brisbane Roar), Jon Dagur Thorsteinsson (Fulham), Nicklas Helenius (OB), Alex Gersbach (NAC Breda) og William Eskelinen (GIF Sundsvall).