Video : Tipsbladet
Skandinavien

Tidligere FC Midtjylland-komet spiller på Færøerne: Det er spildt talent

Ken Fagerberg kom til FC Midtjylland som et kæmpe talent, men han levede useriøst og fik ikke det forventede ud af sin ellers lovende karriere. Han mener selv, at han spildte de gaver, han havde fået fra naturens hånd.

- We have bought fucking Ronaldinho! I didn’t know that.

FC Midtjylland-træner Erik Rasmussen var imponeret, da Ken Fagerberg debuterede for holdet i 2008, og der var store forventninger til den svenske teenager, som kostede 10 millioner kroner. Dem formåede han bare aldrig at leve op til.

Fagerberg blev i løbet af sin FCM-tid lejet tilbage til Örgryte og til Viborg FF, og efterfølgende spillede han i AC Horsens, Vendsyssel FF, Assyriska og Ljungskilde i Sverige, inden han i januar 2017 kom til 07 Vestur på Færøerne. 

Det tidligere stortalent spiller stadig på de små øer i Nordatlanten, nu for TB Tvöroyri, som han kom til i juni i år. Han mener selv, at han ikke fik nok ud af sine forudsætninger.

Læs også:Fagerberg åbner op om kaos i sin FCM-tid: Alkohol, stoffer og kriminelle venner

- Det er lidt et spild af talent, kan man sige. På mange måeder. Talent er bare én ting, man skal også have hovedet med. Jeg synes selv, at mit talent var stort, da jeg var ung. Det har det altid været. Men jeg har været useriøs stort set hele tiden. Er man det, kan man aldrig lykkes, siger Ken Fagerberg i podcasten Lundh.

I november i fjor fortalte han i en stor reportage i magasinet Offside om en karriere fyldt med alkohol, amfetamin og kokain. Han hang også ud med de forkerte mennesker, og det endte med, at nogle bandemedlemmer var efter ham.

Hvad Ken Fagerberg mangler af sportslig succes og udbytte for sit talent, opvejer han for med ro i sindet og en lykkelig tilværelse på Færøerne. Han bor sammen med hustruen, Lykke, som han fandt, da han spillede i AC Horsens, og han kalder beslutningen om at tage til Færøerne den bedste i sit liv.