Video : Tipsbladet
Generelle

Brødre mødes i pokalen: Han er vant til, bolden kommer mellem benene

Brødrene Mathias og Jonas Hebo Rasmussen skal spille mod hinanden i Sydbank Pokalen. Storebror Jonas driller med, at han altid spillede bolden mellem benene på lillebror, da de var børn, men at Mathias må tage favoritværdigheden. Men han glæder sig, HIK-anføreren, selv om det samme næppe kan siges om deres mor.

Jonas Hebo Rasmussen sad og fulgte lodtrækningen til tredje runde af Sydbank Pokalen, og da HIK kom op ad bowlen, håbede han, det næste hold ville være Silkeborg IF. Dels fordi HIK og SIF har en interessant forhistorie, dels fordi han i givet fald skulle møde sin lillebror.

Hebo den ældre fik sin vilje, så nu kan han og resten af HIK-mandskabet se frem til en mulig revanche efter farcen for to år siden. Det var dengang, Silkeborg vandt efter straffesparkskonkurrence, men dommeren afviklede sparkene i den forkerte rækkefølge, så HIK klagede, fik en omkamp og tabte 3-0.

- Der var enormt meget fokus på kampen sidst, men det var lidt tragikomisk, for det var en enormt god fodboldkamp, som blev vist på TV3 Sport og endte 3-3, efter Silkeborg udlignede til sidst. Selv om der var al den forvirring bagefter, var det sjovt at være med til kampen, husker Jonas Hebo Rasmussen.

HIK-anføreren ærgrer sig over, at holdene måtte ud i en omkamp. Både fordi HIK tabte klart med 3-0, og fordi den kamp fremstillede holdet på en skæv måde.

- Hvis vi var gået videre, havde det været rigtig sjovt. Men vi skulle spille kamp to uger, efter vores sæson var slut, og jeg startede ude, fordi jeg lige var kommet hjem fra fire dages fodboldtur i Manchester. Det blev lidt uprofessionelt, og sådan vil hold i 2. division ikke skildres, men vi blev sat i den situation, fordi vi skulle spille efter sæsonen, fordi den blev udskudt, siger Jonas Hebo Rasmussen til tipsbladet.dk.

Det får han og de øvrige HIK-spillere mulighed for at rette op på, når Silkeborg kommer på besøg mellem den 24. og 26. september. Det bliver fedt, forudser Hebo, for det er det altid at møde Superliga-hold, og for to år siden havde Silkeborg også en pæn gruppe udefans med.

Læs også:Brøndby, FCK og FCM med i bowlen: Her er tredje runde i pokalen

Og så er der jo mødet med lillebror Mathias Hebo Rasmussen. Han skiftede i sommer fra Vejle Boldklub til Silkeborg IF og har hidtil fået to kampe for klubben. Nu håber storebror Jonas, at han også får spilletid mod HIK, så de kan udkæmpe det brødreslag på midtbanen.

- Jeg har lige skrevet med ham. Det bliver sjovt. Det er vigtigst, at han begynder at få spilletid i Superliga efter alt det kaos i Vejle, men jeg er sikker på, vi begge gerne vil spille. Hellerup ligger ikke så langt fra Hvidovre, hvor vores familie er fra, så jeg kunne forestille mig, at meget af vores familie kommer ud og ser kampen, siger Jonas Hebo Rasmussen.

Værst for mor
Brødrene Hebo har fire år mellem sig, og de har spillet mod og med hinanden utallige gange i haver og på breddebaner som børn. Kun én gang har de stået over for hinanden som senior.

- Jeg var på et kort visit i Helsingør (efteråret 2015, red.), og Mathias var på leje i FC Vestsjælland. Der trak de det længste strå med en 3-0-sejr, men der gik ikke mere end to måneder, før Vestsjælland gik konkurs, husker Jonas Hebo om kampen, hvor han fik en halv time på banen, og lillebror Mathias spillede alle 90 minutter.

- Så fik vi få minutter sammen på Hvidovres førstehold, da han fik debut som 16-årig, og jeg var fast starter. Så det er ikke noget, vi er vant til.

De to brødre har altid drømt om at spille sammen, men nu får de så igen chancen for at gøre det næstbedste: spille mod hinanden. Den slags kalder på drillerier.

- Det er første gang, Mathias er favorit til at vinde en kamp; jeg har altid været favorit som ældste og bedste mand. Men den må han tage på sin kappe, for det er en skuffelse, hvis Silkeborg ikke vinder, siger Jonas Hebo Rasmussen med en slet skjult stikpille til sin lillebror.

- Jeg tager gerne en kamp mod ham, hvor jeg kan være ikke-favorit og kan køre den gratis stil. Vi kommer nok til at have nogle dueller midt på banen, så jeg kan ikke undgå at smile over at drible ned mod ham.

Ved du så, hvordan du skal komme bedst ud af de dueller?

- Vi skal ikke løbe langt, for der er han stærkest. Han er nok også beredt på, at den kommer mellem benene på ham, for det har jeg gjort så mange gange i vores barndom, så den er nok lukket. Så jeg må lave noget andet, siger Jonas Hebo.

Mens brødrene glæder sig til at gå på krop af hinanden på midtbanen, forudser han, at det bliver 90 lange minutter for deres mor.

- Det er værst for hende. Hvis jeg kender hende ret, synes hun ikke, det er så sjovt, at vi skal spile mod hinanden og måske gå og sparke lidt til hinanden. Men vores far synes, det er sjovt. Han har selv spillet meget fodbold og ser stort set alle vores kampe, så han er godt orienteret, siger Jonas Hebo om Kim Rasmussen, der spillede 328 førsteholdskampe for Hvidovre IF, heraf 16 i Superligaen.

Han nåede dog aldrig at spille mod familiemedlemmer, men det kan hans sønner meget vel gøre om to uger.

Læs også:Pokaloverraskelse: 2. divisionsklub slår Hobro ud