Video : Tipsbladet
Superliga

Esbjerg-anfører efter trænerfyring: Det er os alle, der ikke har leveret

Når EfB på søndag møder Brøndby IF i Superligaen, bliver det med en ny chef på trænerbænken.

Som oprykkerklub endte de sidste sæson på en imponerende tredjeplads i Superligaen. Det kastede et sæt bronzemedaljer og en tur i Europa af sig, men den store succes fra sidste sæson har EfB slet ikke været i stand til at følge op på.

Det kostede mandag hollandske John Lammers jobbet, og så hurtigt kan det altså gå i fodbold. Der er ikke langt fra succes til fiasko, og nu er det så en ny tid, de går ind til i Esbjerg fB.

- Vi er alle enige om, at den her sæson slet ikke er gået, som vi håbede på. Det er vi alle en del af - spillere, trænere, organisationen. Vi har ikke spillet, som vi kan, og så er det sådan i fodbold, at det ofte er træneren, det går ud over. Man kan dog ikke kun pege fingre af John, for det er os alle, der ikke har leveret varen. Sket er sket, og nu må vi spillere stå sammen. Personligt synes jeg, at John er en god træner, så jeg er ked af det på hans vegne, siger EfB-kaptajn Markus Halsti til tipsbladet.dk.

Halsti skiftede i sommeren 2016 til FC Midtjylland, men finnens første tid i dansk fodbold var ikke god. Han blev forsøgt centralt i forsvaret, og han blev forsøgt på den defensive midtbane, men ingen af stederne kunne han bide sig fast.

Læs også:Tidligere Vendsyssel-træner vil i gang: Jeg savner det helt sindssygt

For lidt mere end et år siden rykkede Markus Halsti så til Esbjerg fB. Han blev hurtigt anfører for klubben og fik i den grad sparket liv i sin karriere igen med meget stærke præstationer centralt i forsvaret sammen med den anden rutinerede forsvarer Rodolph Austin.

- Vi havde en god forståelse. Han havde en idé om, hvordan jeg kunne få det bedste ud af mit spil, samtidig med at jeg kunne få det bedste ud af de unge på holdet. John var meget tydelig. Det passede godt til mig, fordi han ikke forsøgte at spille mig på en måde, som jeg ikke er god til, siger Markus Halsti om samarbejdet med hollænderen.

Om det så var den rigtige beslutning at fyre John Lammers, er ikke noget, Markus Halsti ønsker at forholde sig til, da det er en ledelsesbeslutning.

Men han ved, at præstationerne ikke har været gode nok.

Læs også:Ny Esbjerg-træner: Her er bookmakerens favoritter

- I en to-tre-fire kampe har vi været ringe. Der har det været rigtigt dårligt. Især mod Randers og i Aalborg. Havde vi nu ikke spillet så godt, men stadig taget point, havde det gået an, men det er ikke sket. Og så havde vi en tre-fire kampe, hvor vi næsten har spillet bedre end sidste år, men vi har ikke omsat chancerne til mål. Det har ikke fungeret, og det er alles fejl, siger Markus Halsti.

Finnen havde onsdag første træning med Claus Nørgaard, der har Lars Vind og "Lungi" ved sin side, og nu må man se fremad, lyder meldingen fra den 35-årige forsvarsspiller.

- Det var en god træning, men det er ikke sikkert, vi kan nå at ændre så mange taktiske ting, for der er ikke mange træninger at gøre med, inden der er kamp. Nu må vi se, hvad der sker. Jeg tror, det bliver godt, for vi har nogle trænere, der kender Esbjerg og ved, hvad vi står for, siger Markus Halsti.

Esbjergs næste kamp er søndag, hvor Brøndby IF venter.

Læs også:Esbjerg jagter ny cheftræner: Her er tre bud på Lammers' afløser

Læs også:Fyret Lammers: Havde forventet længere snor og mere anerkendelse

Læs også:EfB-boss afviser at give assistenten jobbet: Det er en midlertidig løsning