• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Esbjerg jagter ny cheftræner: Her er tre bud på Lammers' afløser

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Esbjerg fB har fyret John Lammers og er nu på udkig efter en afløser. Her er tre bud på en ny cheftræner i den vestjyske klub.

Af Tipsbladet.dk

Esbjerg fB har fået en dårlig start på sæsonen, og mandag tog vestjyderne konsekvensen og fyrede cheftræner John Lammers. Det er kun få måneder siden, at hollænderen førte Esbjergs oprykkere til nogle sensationelle bronzemedaljer i Superligaen, men det kunne altså ikke redde ham fra en fyreseddel mandag morgen.

Esbjerg fB har indsat Claus Nørgaard som en midlertidig cheftræner, mens klubben jagter en mere permanent afløser.

Læs også: Fyret Lammers: Havde forventet længere snor og mere anerkendelse

Tipsbladet.dk kommer her med tre bud på, hvem der kan afløse John Lammers.

Allan Kuhn, 51 år

Bornholmeren slap ikke heldigt fra sit seneste job i Hobro IK, men han har trods alt skabt nogle resultater i karrieren, der stadig vækker respekt. Allan Kuhn havde en kort overgang succes som cheftræner i AaB, og han førte Malmö FF til et svensk mesterskab, inden han alligevel blev fyret. 

Allan Kuhn er kendt som en dygtig indpisker og dygtig i sin mandskabsbehandling, mere end han har ry for at være et taktisk geni. Det kan muligvis fungere rigtig fint som supplement til Claus Nørgaard, der er mere taktisk stærk.

Christian Lønstrup, 48 år

Selv om Esbjerg fB er forsvarende bronzevindere, er det ikke en topklub i Danmark. Det er en klub med et begrænset budget og som sådan ikke nogen stor fisk i andedammen. Derfor kigger vestjyderne helt sikkert efter en cheftræner, der kan få meget ud af lidt.

Det kan Christian Lønstrup

Den tidligere FCK-spiller var manden bag FC Helsingørs sensationelle oprykning til Superligaen, og med Lønstrup i spidsen leverede den sjællandske klub en hæderlig præstation i Danmarks bedste række. Det endte som forventet med en nedrykning, men mange spåede FC Helsingør en sæson med historiske prygl - sådan gik det slet ikke.

Christian Lønstrup har tidligere været tæt på at blive cheftræner i SønderjysKE, men det blev i stedet Claus Nørgaard. Måske bliver de nu kollegaer i Esbjerg?

Christian Lønstrup har senest været i FC Roskilde, som han forlod i kølvandet på de spekulationer om matchfixing, der opstod for et halvt års tid siden.

Lars Olsen, 58 år

Et langskud, men Lars Olsen kan være en outsider til jobbet i Esbjerg. Den tidligere EM-helt er måske gået lidt i glemslen i Danmark, hvor han tidligere har stået i spidsen for OB og Randers FC, men han er på snart tiende år landstræner for Færøerne, og lilleputnationen har taget store skridt under Lars Olsen. 

Hvis Esbjerg fB kigger efter en rutineret cheftræner, der kan sit håndværk og på mange måder vil være et sikkert valg i en sæson med tre nedrykkere, kan Lars Olsen være et bud. Hvis klubben satser på en yngre træner, der er "på vej frem", så skal Lars Olsen nok ikke forvente et opkald.

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.