Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC København - Silkeborg IF

FC København komme næppe til at bære rundt på en favoritværdighed så stor som i lørdagens hjemmekamp mod Silkeborg IF.

Kamfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 17.00
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Mads Kristoffer-Kristoffersen
På TV: 3+
Hashtag: #fcksif #sldk

Holdnyt:
FC København:
Efter syv spillerunder kunne FC København notere sig for den bedste sæsonstart i Superligaens historie. Siden har de danske mestre ikke vundet en kamp i ligaen.

Senest blev det 0-0 på hjemmebane i topopgøret mod FC Midtjylland, og dermed er det altså blevet til tre kampe uden gevinst efter nederlagene til AaB og Hobro IK forinden. 22 point i 10 kampe er bestemt godkendt af FCK, men FC Midtjylland er alligevel fire point foran.

Opgøret mod FCM var en tæt affære, hvor begge hold havde chancer til at vinde. Det var dog som om, at der var mest at skyde med i FCM-pistolen til sidst i kampen, hvorfor FCK var det hold, der kunne være mest tilfreds med et point. Det bliver uden tvivl ikke nogen nem opgave at fravriste FC Midtjylland førstepladsen i denne sæson. 

Robert Mudrazija, Nicolai Boilesen, Stephan Andersen, Sten Grytebyst, Jonas Wind og Nicolaj Thomsen er på skadeslisten hos FC København. Dame N'Doye er tilbage, men han er ikke udtaget til Silkeborg-kampen.

FCK varmede op til lørdagskampen med et opgør i pokalen mod Hillerød onsdag eftermiddag. Holdet skulle bruge 120 minutter og straffesparkskonkurrence for at gå videre,

Silkeborg IF:
Det virker håbløst for Silkeborg IF i denne sæson.

I det seneste opgør mod Lyngby Boldklub tabte Kent Nielsens mandskab endnu en gang, og igen indkasserede holdet tre mål. Dermed har Silkeborg lukket 27 mål ind i ti kampe, som ikke har budt på en eneste sejr.

Der står på mange måder nedrykning skrevet med fede penselstrøg ud over Silkeborg IF's sæson.

Silkeborg-mandskabet kan sagtens finde ud af at angribe, og ofte ser det også ganske pænt ud, hvad jyderne disker op med i offensiven. 12 mål i ti kampe er imponerende af et hold, der er så uhjælpeligt sidst som Silkeborg IF. Det er defensivt, håbløsheden opstår for oprykkerne. 

Silkeborg IF har Gustav Dahl, Milan Massop, Andreas Heimer og Magnus Mattsson på skadeslisten. Shkordan Maholli og Valance Nambishi er tilbage. 

Karantæner:
FC København: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Johnsson - Bartolec, Papagiannopoulos, Nelsson, Oviedo - Holse, Zeca, Falk, Fischer - Santos, Sotiriou

Silkeborg IF (4-4-2): Romo - Crone, Flinta, Gertsen, Møller - Vallys, Lesniak, Madsen, Okkels - Schwartz, Maholli

Profilen:
Da Svenn Crone senest mødte FC København, var backen millimeter fra at blive matchvinder. Det var for Brøndby IF i august 2017, og Simon Tibbling løb i stedet med matchvinderrollen, da han fulgte op på Crones afslutning på stolpen. Lige så sjov en eftermiddag bliver det næppe for Svenn Crone lørdag, men han vil helt sikkert være opsat til mødet med barndomsklubbens største rivaler. 

Vidste du, at..:
Silkeborg IF har som bekendt ikke mange strå at klynge sig til i øjeblikket, og statistikken mod FCK er ikke nogen hjælp for de rødblusede. Den seneste Silkeborg-sejr over FCK i Parken daterer sig helt tilbage til maj 2006, hvor det blev til en jysk 3-2-sejr i nationalarenaen. Silkeborg IF har tabt de seneste seks Superliga-kampe i træk til FC København.

Dom:
Der findes næppe en Superliga-kamp i denne sæson med så stor favoritværdighed til én af siderne, som tilfældet er lørdag eftermiddag. 

FC København er ikke prangende i øjeblikket, men Silkeborg IF kan ingen måle sig med, når det handler om dårlig form, og det er næsten umuligt at forestille sig, at løverne ikke vinder lørdag eftermiddag. Det er næsten også umuligt at forestille sig, at løverne ikke scorer mimimum tre mål. 

Vi gætter på en 4-1-sejr til FC København.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:FCK klar til opgør mod lilleputter: Sparer kun få store navne

Læs også:2. divisionsklub: Lidt dyrere at se FCK end Brøndby

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:Se Robert Skovs tordenhug på overliggeren: Spillerne troede, der var mål

Læs også:FCK-spiller fortsat inde i varmen hos viceverdensmestrene