Video : Tipsbladet
Superliga

IFK Göteborg jagter sydafrikaner: Men FC Nordsjælland har førsteret

Sydafrikansk offensivspiller imponerer i den næstbedste svenske række, og IFK Göteborg meldes interesseret. Det er dog danske FC Nordsjælland, der først og fremmest kan hente spilleren.

Med tre spillerunder tilbage ligger Varbergs BoIS FC til at rykke op i den bedste svenske fodboldrække, og én af profilerne på holdet i denne sæson har været den blot 19-årige sydafrikaner Keanin Ayer Boya.

Sydafrikaneren slår sine folder på højre kant, og han har scoret to mål og lavet to assists i denne sæson. Større klubber har allerede fået øjnene op for offensivspilleren, og ifølge Expressen er IFK Göteborg én af de klubber, der lurer på Keanin Ayer Boya.

Læs også:OB-angriber om kæmpeløn: Der er ikke en kæft, der kender til det

Sydafrikaneren kan dog meget vel ende i dansk fodbold. Det bestemmer FC Nordsjælland sådan set selv. 

Keanin Ayer Boya er et produkt af Right to Dream-akademiet, som indgår i FC Nordsjællands ejerkreds, og det giver den danske Superliga-klub ret til at matche alle bud på de talenter, der er udklækket på akademiet i Ghana. Således også Keanin Ayer Boya.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 12. runde

- Vi har ikke nogen aftale, men mundtligt har FC Nordsjælland givet udtryk for, at det var en god idé, at han bliver her. Vi må ærligt sige, at FC Nordsjælland er et bedre hold end os, og vi ser en udviklingsmulighed for ham her, siger Joakim Persson, der er cheftræner i Varbergs BoIS FC, til Hallands Nyheter.

19-årige Keanin Ayer Boya har kontrakt med den svenske klub frem til sommeren 2020. 

Læs også:Jan Bech Andersen: Derfor var Fernando Torres i Brøndby

Læs også:Statue afsløres i Malmø: Zlatan giver alle skolebørn fri

Læs også:Avis: FC Nordsjælland-ejer ville have mere spilletid til ghanesisk talent