Video : Tipsbladet
Superliga

Efter lang pause: OB-spiller udtaget til Ugandas landshold

Moses Opondo fik fin seneste og eneste landskamp i sommeren 2018, men nu er han blevet efterudtaget til Ugandas landshold igen. Forude venter Etiopien i en træningskamp.

OB's Moses Opondo er blevet efterudtaget til Ugandas landshold. Dermed er han tilbage i truppen for sit fødeland, som han hidtil har fået en enkelt landskamp for. Det var i juni 2018 i en træningskamp mod Niger. Han var også udtaget til truppen til en Afica Cup of Nations-kvalifikationskamp mod Tanzania i september i fjor.

Nu venter en ny testkamp forude, denne gang mod Etiopien på søndag, og en ny kvalifikationskamp mod Burundi næste fredag. Samme dag spiller OB dog mod AaB, så det er tvivlsomt, om Opondo er til rådighed for landsholdet ved den lejlighed.

Læs også:Opondo har kæmpet hårdt for gennembrud: Det føles også lidt sødere

21-årige Opondo er født i Uganda, men har boet næsten hele sit liv i Danmark. Og selv om han formentlig ville være spilleberettiget for Åge Hareides hold, hvis han blev udtaget, har han valgt sit hjemland.

Det forklarede han BT baggrunden for i fjor.

Læs også:Opondo om OB: En chance for at rykke mig

- Jeg føler mig mere som dansker, men jeg er jo ikke dansker - jeg er ikke født i Danmark, og jeg har ikke dansk pas. Hvis jeg virkelig gerne ville på det danske landshold, så havde jeg nok søgt om at få dansk pas, da jeg blev 18 år. Det gjorde jeg ikke. Derfor blev det Uganda i stedet for Danmark. Det føltes bare mere rigtigt, sagde Moses Opondo dengang.

Den tidligere Vendsyssel FF-spiller har fået en blandet start på tilværelsen i OB. Han kom til klubben med efterveerne fra en skade og sad på bænken i de tre første kampe i sæsonen. Nu er han dog foreløbig noteret for otte Superliga- og én pokalkamp.

Og søndag kan han så måske skrive endnu en landskamp på cv'et.

Læs også:Multikulti: Otte landsholdsspillere kunne stille op for andre lande

Læs også:Nedrykningsklausul aktiveres: OB slipper med en million for Opondo