Video : Tipsbladet
Landshold

Brentford-dansker på U21-landsholdet: Det var vildt overraskende for mig

Japhet Sery Larsen er med U21-landsholdet for første gang, og selv om udtagelsen kom bag på ham, er han klar til at spille, hvis chancen byder sig.

Teenageren Japhet Sery Larsen har spillet en del U-landskampe for Danmark, så det var ikke så mærkeligt, at han for et par uger siden fik en indkaldelse til en landsholdssamling fra DBU. Det var mere holdet, der var overraskende.

Den 19-årige midtstopper plejer at spille for U19-landsholdet, men denne gang var det Albert Capellas på U21-landsholdet, der ville se ham. Så i disse dage træner han med Danmarks ældste ungdomslandshold for første gang.

Til ikke mindst sin egen store overraskelse.

Læs også:U21-landstræneren: Vi skal gribe chancen for at gå i udbrud i gruppen

- Vi får en mail, når vi bliver udtaget til landsholdene, men den nåede jeg ikke at se, før jeg fik det at vide af Mads Bech og Mads Roerslev (danske holdkammerater i Brentford, som også er på U21-landsholdet, red.) på vej hjem fra en kamp mod Aberdeen. Det var vildt overraskende for mig, siger Japhet Sery Larsen til Herning Folkeblad.

Brentford-spilleren er den næstyngste på U21-landsholdet, men kan allerede få debut i aften. Jacob "Lungi" Sørensen, der spillede i midterforsvaret ved siden af Victor Nelsson i de to første kampe under Capellas, har trukket sig med en skade.

Læs også:To kvalifikationskampe i kalenderen: Her er det danske U21-landshold

Dermed skal Japhet Sery Larsen konkurrere med førnævnte Mads Bech Sørensen og Silkeborg-spilleren Frederik Alves Ibsen, som blev indkaldt i stedet for "Lungi". Larsen erklærer sig dog klar, hvis chancen byder sig.

U21-landsholdet møde Nordirland på Aalborg Portland Park klokken 18 torsdag aften, og mandag venter et kamp ude mod Finland. Det er henholdsvis kamp to og tre i EM-kvalifikationen. Den første, mod Rumænien, vandt holdet.

Japhet Sery Larsen er udlejet til Brenfords B-hold fra FC Midtjylland, hvor han har kontrakt til 2024.

Læs også:FC Midtjylland forlænger med stort talent og udlejer ham til Brentford

Læs også:Trods bænkplads: Jacob Bruun Larsen vil blive i Dortmund

Læs også:SIF-stopper erstatter skadet profil i U21-landsholdstruppen