• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FC Midtjylland forlænger med stort talent og udlejer ham til Brentford

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

19-årig forsvarsspiller fra FC Midtjylland forlænger sin kontrakt og tager til Brentford på en lejeaftale.

Af Kenneth Jensen

Han var en del af et meget stærkt U19-hold i FC Midtjylland, men i den kommende sæson bliver de trygge danske rammer skiftet ud med storbyen London, the Championship og Brentford.

Japhet Sery Larsen, 19 år, har forlænget sin aftale med FC Midtjylland frem til sommeren 2024, og klubben har så valgt at udleje ham til Brentford.

Det skriver FCM på sin hjemmeside.

- Lige siden min entré på akademiet har jeg drømt om og arbejdet i retning af den kontrakt, jeg netop har underskrevet. Jeg er selvfølgelig glad, og jeg anser kontrakten for at være et stort skulderklap, siger Japhet Sery Larsen, som glæder sig til at blive en del af Brentford FC, til klubbens hjemmeside og forklarer:

- For mig er det positivt, at jeg skal til Brentford FC, som jeg har hørt meget godt om, og jeg glæder mig til at udvikle mig yderligere fodboldmæssigt i et stort fodboldland som England.

Forsvarsspileren træder dermed i fodsporene på Nikolaj Kirk, der i sidste sæson var udlejet til Brentford og også nåede at få sin debut på førsteholdet, inden han skiftede til norsk fodbold og Stabæk på en kortere lejeaftale.

Nu er det så Japhet Sery Larsens tur til at tage til London, og FCM glæder sig til at se, hvad han kan drive det til. Sery Larsen er et stort talent, der har kampe på fire forskellige ungdomslandshold.

- Japhet har virkelig lagt på, og for eksempel var han i Youth League en af vores bærende kræfter med sit store forsvarshjerte, siger sportschef Svend Graversen fra FCM og fortsætter:

- I forhold til Japhets karriereplan har vi med udlejningen til Brentford FC fundet et perfekt set up, hvor han kommer ind i et andet udviklingsmiljø end det vanlige, og Japhet kan se frem til at spille kampe på et højt niveau.

Brentford har efterhånden mange danskere i truppen - på førsteholdet er spillere som Henrik Dalsgaard, Christian Nørgaard og Luka Racic, og også hos Brentford B er der danskere at finde. Træneren er også dansk og hedder Thomas Frank, og sportsdirektør er Rasmus Ankersen, der også er bestyrelsesformand i FC Midtjylland, så det er nok ikke så underligt, at Brentford har et godt øje til Danmark og danske spillere.

Superliga

Mere Superliga

Fokus