Video : Tipsbladet
Superliga

Bedst og værst: Kusk greb chancen i drama

Tipsbladet.dk zoomer ind på Superliga-opgøret mellem SønderjyskE og AaB.

SønderjyskE - AaB 1-3 (1-0)

1-0 Mart Lieder 25'
1-1 Mikkel Kaufmann 80'
1-2 Kasper Kusk 89'
1-3 Mikkel Kaufmann 92'

Kampens bedste:

SønderjyskE:

Læs også:LIVE: Sådan gik det til, da SønderjyskE tog imod AaB

Det var Mart Lieder, der scorede et flot mål, men det var Rilwan Hassan, der særligt var en fornøjelse at følge hos sønderjyderne. I hopla, konstant udfordrende og med flere gode aktioner satte han SønderjyskE-offensiven flot op helt indtil sin udskiftning efter lidt over en time.

AaB:

Sådan kan fodbold være så finurligt og vende på en tallerken. Kasper Kusk gik fra en af AaB’s værste til bedste nærmest ved hjælp af en enkelt vellykket aktion. Og den blev til flere flotte aktioner fra Kusk mod slutningen af kampen. Kusk har været droppet de to seneste kampe, der kun har kastet et enkelt indhop på to minutter af sig, og igen i dag var han henvist til bænken. Men efter lidt over en halv time af kampen fik han sin chance, da Patrick Kristensen måtte udgå med en skade.

Kasper Kusk kom frem til meget, men en del blev sløset væk og efter 54 minutter brændte han en enorm chance på næsten frit mål. Han blev dog ved med at kæmpe forbilledligt og slog endelig til mod slutningen af kampen, hvor Kusk lagde et flot indlæg ind til Mikkel Kaufmann til en meget vigtig udligning. Allerede otte minutter senere skulle Kusk have givet AaB føringen, men der var tale om en flot solochance, som AaB-profilen selv skabte helt fra midterlinjen. Minutter efter havde han så en afgørende fod med i AaB's straffespark - som han flot ekskverede. En helt utrolig begivenhedsrig time for Kasper Kusk.

Mikkel Kaufmann skal også have nogle ord med på vejen for den unge angriber strålede om kap med Kusk i de gyldne sidste 10 minutter. Scorede det udlignende mål, skaffede straffesparket og scorede også 3-1-målet.

Læs også:Riddersholm: Vi er ikke bedre end vores 9. plads

Kampens værste:

Sebastian Mielitz blev den store skurk for SønderjyskE, da han kom for sent i en aktion i sidste minut af den ordinære spilletid, og det endte i et meget dyrt straffespark for SønderjyskE. Den tyske målmand kunne måske have gjort mere ved AaB's første mål, men der var lige så meget tale om passiv opdækning i SønderjyskE-defensiven.

Kampens detalje:

Som varslet gik publikum sammen i kampens tredje minutter og klappede uafbrudt i et minut for at vise støtte til AaB’s cheftræner og hans familie. Jacob Friis er fraværende på ubestemt tid, da hans datter har fået konstateret leukæmi. AaB-fansene havde medbragt et banner med skriften “Vi står alle bag jer”.

Læs også:Fyret AaB-sportsdirektør: Ku’ ikke lade være med at hyle