Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Silkeborg IF - Brøndby IF

Sidste opgøret i 15. runde af Superligaen står mellem Silkeborg IF og Brøndby IF. En kamp mellem bund og top, og begge hold kan sådan set bruge de tre point.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Jysk Park, Silkeborg
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: 3+
Hashtag: #sifbif #sldk

Holdnyt:
Silkeborg IF:
Hjemmeholdet Silkeborg har haft lidt succes på det seneste med fire point i de sidste par kampe, men midtjyderne skal fortsætte og lave en pæn pointhøst i den sidste halvdel af Grundspillet i Superligaen, hvis man for alvor skal tro på, at holdet kan redde sig i en sæson med tre nedrykkere.

Aktuelt er der et par point op til Esbjerg fB, der ligger næstsidst i Superligaen, mens der er henholdsvis seks og syv op til Hobro og AC Horsens. Hobro har man netop delt med, og AC Horsens er SIFs modstander efter Brøndby-kampen.

Kent Nielsens mandskab har sæsonen igennem haft problemer med at forsvare - 37 mål er der gået ind på holdet i bare 14 kampe - og da man mod Hobro bare lukkede en enkelt scoring ind, var det første gang i sæsonen, man lukkede under to scoringer ind.

De sidste par resultater bør give holdet og spillerne noget selvtillid, men der venter en svær kamp mod et Brøndby-hold, som har vundet tre Superliga-kampe i streg.

Mandskabet fra Søhøjlandet er uden de langtidsskadede spillere Gustav Dahl, Milan Massop og Magnus Mattsson, og så er Frederik Alves Ibsen også ude med en skade. Til gengæld er Dennis Flinta tilbage i truppen efter sin skade.

Brøndby IF:
Efter tre sejre i Superligaen og masser af positivt at tage med i forhold til det nye 3-5-2 system, holdet stiller i, kom man ned på jorden igen, da det blev til et exit fra pokalturneringen onsdag aften, hvor SønderjyskE vandt med 1-0 i Brøndby.

Læs også:FCK-rigmand fik Brøndby-trøje i gave: Svarer igen på Facebook

Dermed er der kun Superligaen tilbage for Brøndby at fokusere på, og klubben ligger før 15. runde på tredjepladsen. Den placering er akkurat inden for den sportslige målsætning, der hedder at få medaljer.

Der var dårligt nyt for Brøndby i midtugen, hvor det kom frem, at Josip Radosevic er ude resten af 2019, og så er Kamil Wilczek med sikkerhed ude de kommende to runder på grund af det røde kort, han fik mod Randers. Han kan være ude yderligere, da han i pokalkampen mod SønderjyskE måtte lade sig udskifte med en skade. Yderligere er der i øjeblikket ikke om den skade.

Brøndby er fortsat uden langtidsskadede Joel Kabongo og Kasper Fisker, mens Simon Tibbling fortsat er nogle uger fra at være tilbage, selv om det så småt lysner for ham. Lysner gør det også for norske Tobias Børkeeiet, men om han er klar til at spille opgøret mod Silkeborg, er der i øjeblikket ikke meldinger om.

Lasse Vigen Christensen sad på bænken i opgøret mod SønderjyskE i pokalturneringen, og han kan måske være tilbage i startopstillingen mod Silkeborg. Omvendt gjorde unge Morten Frendrup det fornuftigt mod SønderjyskE, så det kan ende med at blive svært for Niels Frederiksen at pille ham ud af startopstillingen.

Karantæner:
Silkeborg IF: Ingen
Brøndby IF: Kamil Wilczek

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-1-4-1): Romo - Crone, Gertsen, Hagelskjær, Møller - Lesniak - Vallys, Madsen, Hebo, Okkels - Schwartz

Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Hermannsson, Maxsø, Rosted - Mensah, Kaiser, Frendrup, Mukhtar, Jung - Hedlund, Mraz

Læs også:Lidt godt nyt for Brøndby: Flere spillere er på vej tilbage fra skader

Profilen:
I sommeren 2018 skiftede Jens Martin Gammelby til Brøndby, mens Svenn Crone skiftede til Silkeborg. Det skifte har Svenn Crone sportsligt fået meget ud af, og han ventes igen af være i startopstillingen for SIF, som han i øvrigt altid er det. Crone er lidt af en assistmaskine - alene i 2019 har han stået for ni oplæg i liga-regi. Langt de fleste assists i øvrigt til Ronnie Schwartz. Mens Crone altid spiller, gør Gammelby det sjældent for BIF.

Vidste du, at..:
Superligaens tophold, FC Midtjylland, har scoret 20 gange i indeværende sæson, og det antal mål er samme antal som bundholdet Silkeborg. Forskellen på de to hold? Mål imod. Mens FCM blot har lukket seks mål ind, har SIF lukket utrolige 37 mål ind. En pæn forskel på top og bund.

Dom:
Det kan faktisk godt gå hen og blive en tæt kamp på et hurtigt underlag i Silkeborg, for SIF er et ganske velspillende mandskab, når det handler om at spille frem i banen. Samtidig er Brøndby uden flere folk på midtbanen, og i angrebet er man uden den store stjerne Kamil Wilczek.

Man ved, at Silkeborg-holdet kan score mål, men man ved også, at holdet ikke formår at holde modstanderne fra at score. En underholdende mandagskamp med masser af mål? Det er muligt, og vi tror, at det ender i en sjov pointdeler. 2-2 i Silkeborg.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:SønderjyskE-spiller om mareridtsoptakt: Jeg havde ikke spist i otte timer

Læs også:Luijckx efter pokalsejr: Vi var faktisk lidt trætte, da vi ankom

Læs også:To assists var ikke nok for storspillende SIF-back: Skuffede over 1. halvleg