• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

To assists var ikke nok for storspillende SIF-back: Skuffede over 1. halvleg

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

For 11. gang i sæsonens 11 kampe gik Silkeborg IF fra banen uden en sejr. Det irriterer Silkeborg-backen Svenn Crone, der ellers leverede godt offensivt.

Af Kenneth Jensen

To gange smed højre back Svenn Crone fra Silkeborg IF en bold ind til angriber Ronnie Schwartz, og begge gange scorede den rutinerede angriber.

Men for Svenn Crone, Ronnie Schwartz og resten af Silkeborg-holdet var det kosmetik, for FC København var allerede gået til pause med en føring på 4-0 og endte kampen med at vinde kampen med 4-2.

- Selvfølgelig er vi skuffede over vores første halvleg. Igen. Det bliver jo en hård første halvleg, når vi kommer ud på den måde og overlader initiativet til dem og har en masse fejlafleveringer selv. Jeg er glad for, at vi kom ud med et godt udtryk i anden halvleg, siger Svenn Crone til tipsbladet.dk.

Problemet for Crone og SIF er, at det nu er 11 Superliga-kamp i streg, hvor SIF er gået fra banen uden at vinde. Så noget skal der ske.

- Jeg tænker, at når man er i en situation som os, skal man tage de små ting med, så vi må tage anden halvleg med og bygge på den. Det handler om at sætte 90 gode minutter sammne, siger han.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 11. spillerunde

For Svenn Crone og Silkeborg har det især været i egen ende af banen, at det slet, slet ikke har været godt nok. 31 scoringer har klubben lukket ind i bare 11 Superliga-kampe, og holdet har ikke lukket færre end to scoringer ind i en kamp i denne sæson.

Men offensivt er der noget at bygge på for Silkeborg, og det er den tidligere Brøndby-back i høj grad en stor del af.

Svenn Crone stod for to assists lørdag mod FCK og står noteret for tre oplæg i denne sæson. Alle tre har været til Ronnie Schwaertz, og dermed har de to fortsat et imponerende samarbejde fra sidste sæson, hvor Crone ni gange havde oplæg til mål. Mange af dem til Ronnie Schwartz, der blev topscorer i NordicBet Ligaen.

- Det giver en masse selvtillid. Jeg træner det hver eneste dag for at blive skarpere og skarpere. Det er super dejligt, at det lykkes.

- Man kan sige, at efter jeg kom tilbage i højre side (han spillede venstre back i Brøndby, red.) har jeg fået et år til at bygge det op, og i det sidste halve år af 1. Division fik jeg mange assists. Det har jeg taget med over i Superligaen, og det er glædeligt, siger den 24-årige Silkeborg-spiller.

Læs også:Bedst og værst: Skræmmende ringe af sørgelige Silkeborg

Onsdag venter et pokalopgør mod HIK, og det er altså en mulighed for SIF for endelig at få lidt succes. Klubben fra det midtjyske har allerede én gang i denne sæson slået et mandskab ud i Sydbank Pokalen, men det blev aldrig et startskud til sejre i dansk fodbolds bedste række.

Nu prøver holdet så igen.

- Det er en svær kamp, men den skal vi vinde. Det kan jo give noget selvtillid. Specielt i vores tilfælde handler det om at holde hovedet højt og tro på det, siger Svenn Crone.

Opgøret mellem HIK og Silkeborg spilles som nævnt onsdag, og vinderen af opgøret mod FC Fredericia i ottendedelsfinalen.

Læs også:Svensk angriber vender tilbage for Silkeborg, der gæster FC København

Læs også:Superligaens bedste: AGF bringer sig i front

Læs også:Presset Silkeborg-træner: Omverdenen peger fingre af os

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.