Video : Tipsbladet
Superliga

SønderjyskE-spiller indkaldt til landsholdet: Skal vise vejen for Danmark

Marco Rojas er udtaget til landsholdet for første gang i sin SønderjyskE-tid. New Zealand skal møde Irland, fire dage før Danmark spiller den afgørende EM-kvalifikationskamp i Dublin. Også Winston Reid er tilbage på landsholdet.

Før han kom til SønderjyskE, var Marco Rojas fast deltager på det newzealandske landshold. Det er dog over halvandet år, siden han senest var med for All Whites. I næste uge gør han til gengæld comeback.

Rojas er blevet udtaget til landsholdet, der spiller en med danske øjne interessant kamp i næste uge. New Zealand møder således Irland på Aviva Stadium i Dublin, fire dage før Danmark spiller den afgørende EM-kvalifikationskamp samme sted. 

Læs også:Riddersholm vil forlænge med profil: Han er en atypisk Superliga-spiller

Den 17. november rejser Rojas og co. så til Litauen og spiller endnu en træningskamp. Hvis SønderjyskE-spilleren kommer på banen i begge kampe, runder han 42 A-landskampe. Den seneste ligger dog tilbage i marts 2018.

Rojas er desuden ikke den eneste Superliga-kending, der gør comeback på New Zealands landshold. Også Winston Reid vender tilbage efter to års pause. Forskellen er dog, at Reid ikke har været sat af; han har været skadet i 19 måneder.

Læs også:SønderjyskE regner med at forlænge med midtbanespiller

Hans seneste landskampe var de to VM-playoffopgør mod Peru i november 2017. Reid er kun lige blevet skadesfri og har spillet en enkelt kamp for West Hams U23-hold, men har endnu ikke fået spilletid i Premier League.

Reid, der er anfører for landsholdet, har i det hele taget fået ødelagt store dele af karrieren af skader. Han debuterede i 2010, men er hidtil noteret for bare 24 landskampe for New Zealand.

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere

Læs også:Bedst og værst: Fischer fejlede i FCK's straffesparkssejr

Læs også:Stort overblik: Brøndby giver klart flest Superliga-minutter til udlændinge