Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - FC København

Topkampen i Superligaen byder på et meget vigtigt opgør, hvor FCK skal forsøge at hale FCM ind, og hvor hjemmeholdet skal forsøge at gå i udbrud i front af rækken.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Jens Maae
På TV: 3+
Hashtag: #fcmfck #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Topholdet i dansk fodbolds bedste række har fire point ned til FC København på andenpladsen før topbraget i Herning, så Brian Priske og holdet står godt og kan sagtens leve med en pointdeler. Selv med et nederlag vil man holde sig foran FCK, mens en sejr vil sende FCM i udbrud i Superligaen.

Der spilles for udsolgte tribuner, og hjemmeholdet kommer til opgøret med masser af selvtillid og vished om, at man kan holde modstanderne fra fadet. Klubben har bare lukket seks mål ind i 15 kampe, og så er det ikke så vigtigt, at man selv kun har lavet 21.

Brian Priske kunne nok godt ønske sig lidt mere output fra de to centrale angribere - Junior Bramado og Sory Kaba - der til sammen bare har scoret to mål i Superligaen denne sæson. Det har gået indtil videre, men på den lange bane skal man også bruge mål fra sin forreste angriber.

Klubben er til opgøret uden Kristian Riis og Oliver Olsen. Zsolt Korcsmar skulle angiveligt være kommet sig over en længerevarende skade, men forsvarsspiller er ikke udtaget.

Tim Sparv har håbet på, at han kunne være tilbage i truppen til opgøret mod FC København, men finnen sidder fortsat ude for midtjyderne. Det samme gør Marc Dal Hende.

Til gengæld er reservekeeper Mikkel Andersen tilbage og en del af truppen til opgøret.

FC København:
Man er efterhånden presset på mandskab i FC København, der torsdag måtte se to spillere udgå af opgøret mod Dynamo Kiev med skader.

FCK har et efterslæb i Superligaen og kan dårligt tåle at tabe opgøret søndag i Herning. Klubben har flere folk på skadeslisten, hvor Nicolai Boilesen, Carlo Holse, Jonas Wind og Robert Mudrazija er ude med skader. Stephan Andersen er blevet sin skade kvit, men tager ikke med til Herning, og så var Bryan Oviedo og Andreas Bjelland ikke med i opgøret mod Kiev. Sidstnævnte er dog tilbage for FCK mod FC Midtjylland.

Pierre Bengtsson og Rasmus Falk udgik med skader mod Dynamo Kiev, og ingen af de kommer til at spille på MCH Arena.

Læs også:FCM-boss svarer FCK igen: Solbakken skal have styr på matematikken

Det store spørgsmålstegn for FC København har været Dame N'Doye - den store angriber fra Senegal blev ikke klar til at spille mod Dynamo Kiev, og Ståle Solbakken har været i tvivl, om N'Doye ville blive klar til at spille. Han er dog en del af FCK-truppen.

Optakten til kampen har i den grad været præget af lidt uenighed i de to lejre, hvor Solbakken har talt om, at FCK allerede ville have vundet mesterskabet, hvis FCM havde FCK's program, mens FC Midtjyllands bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen, har svaret igen ved at sige, at Solbakkens matematik ikke er for god.

Søndag bliver det så afgjort banen, hvem der er bedst.

Karantæner:
FC Midtjylland: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen - Andersson, Scholz, Sviatchenko, Dyhr - Oneyka, Evander - Mabil, Marcondes, Anderson - Kaba

FC København (4-4-2): Johnsson - Bartolec, Papagiannopoulos, Nelsson, Varela - Biel, Stage, Zeca, Fischer - N'Doye, Santos

Profilen:
Angriber Michael Santos bliver en håndfuld for FC Midtjyllands forsvar. Han er ikke en typisk FCK-angriber og er både hurtig og i stand til at tage de rigtige løb. Santos har også vist sig at være målfarlig og har lavet fem mål i ni Superliga-kampe - tre i de seneste tre. Det kan være en spiller, der kan afgøre tingene på søndag.

Vidste du, at..:
Der venter FC København en svær kamp i Herning, for hjemmeholdet har gang i lidt af en stime, når FCK gæster. De seneste fem Superliga-kampe i Herning mellem de to hold har FC Midtjylland vundet.

Læs også:Surt show for FCK: N'Doye er ikke klar til mødet med Dynamo Kiev

Dom:
Det kan sagtens gå hen og blive både dramatisk og intensivt, men det tegner ikke umiddelbart til at blive i målrigt opgør, selv om der faktisk ikke har været mindre end fire mål i de sidste seks kampe mellem de to hold, når de har spillet i Herning.

FC Midtjylland laver ikke voldsomt mange mål, men holdet har en meget stærk defensiv, der kan holde modstanderne fra fadet. 

FCK kommer til opgøret med en hård Europa League-kamp i benene, og der er skader i truppen hos de danske mestre. Det kan sagtens få betydning.

Vi tror, det bliver de små marginaler, der skal afgøre det hele, og vi tror på, at FC Midtjylland for alvor går i udbrud i toppen af rækken og vinder opgøret med 1-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Tæt på udsolgt: Folk strømmer til topbrag i Superligaen

Læs også:Ståle om FCK og FCM: Vi er en international klub - de er en national klub

Læs også:Solbakken: Hvis FCM havde vores program, havde vi allerede vundet ligaen