• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Ståle om FCK og FCM: Vi er en international klub - de er en national klub

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ståle Solbakken roser FC Midtjylland på mange punkter, men han peger også på, at den helt store forskel er, at klubben fra Ikast og Herning stort set kun kan klare sig godt i national sammenhæng.

Af Kenneth Jensen

De står i en gunstig position, FC Midtjylland, når FC København søndag gæster Herning i et stort topbrag i Superligaen. Vinder FCM det opgør, vil klubben have et forspring på syv point, mens uafgjort vil holde det på fire. Selv med et nederlag vil man stadig være et point foran FCK.

FC København-manager Ståle Solbakken har både rost FCM og peget på nogle af udfordringerne for klubben fra Ikast og Herning, og mandag aften uddybede nordmanden så, hvad han ser som værende den store forskel på de to tophold i dansk fodbold.

Det gjorde Ståle Solbakken i programmet "Offside" på TV3 Sport, hvor han af Mads Laudrup blev spurgt lidt ind til, at han har været efter FC Midtjylland.

Læs også:Kalder Bendtner-bog for sørgelig timing: Han har over 100 millioner

- Jeg sagde, at havde Midtjylland de skader og det program og de udfordringer, vi har haft, havde ligaen været afgjort, og det er jeg 100 procent sikker på. Midtjylland røg i en uge med tre kampe ud til Fremad Amager (pokalturneringen, red.), og en anden gang (hvor de havde tre kampe på en uge) var mod Rangers (som FCM røg ud af EL-kvalifikationen til, red.). Og alle de andre gange, de har spillet i Europa eller har spillet kvalifikation til Europa, har det ikke været godt, og det er, fordi de ikke kan klare det, siger Ståle Solbakken og forklarer:

- Jeg har altid sagt, at Midtjylland er lige så gode - og i år tilmed bedre end os, og de var det også i fjor på et tidspunkt - til at spille mod andre danske hold. Men vi er en international fodboldklub, og de er en national fodboldklub. Det er forskellen. Det er der ikke noget ondt i - jeg roser jo Midtjylland ved at sige, at de er dygtige til mange ting, men de har ikke knækket koden (europæisk), og det er jeg ked af, fordi dansk fodbold trænger til at have to eller tre hold i Europa for at blive ved med at have nogenlunde kontrol med den position, vi har nu, på den europæiske rangliste. Og måske rykke en plads eller to op.

- Så det er ikke en kritik, og jeg tror også, jeg sagde i går, at de har to fantastiske midtstoppere, en fantastisk keeper, har gjort det godt i lang tid i Superligaen, har et godt koncept, en god træner og en god trænergruppe. Men det var ikke så vigtigt.

Læs også:Solbakken reagerer på Bendtners skarpe kritik af Viktor Fischer

Den sidste sætning henviser nok til, at Solbakken ikke mener, han har været efter FCM. Og nordmanden mener, at han også roser klubben for at være dygtig i Danmark.

FC Midtjylland har flere fejlslagne europæiske kvalifikationer de senere år, men i sæsonen 2015/2016 slog klubben Southampton ud af Europa League-kvalifikationen og kom videre fra gruppespillet i Europa League, inden man røg ud af sekstendedelsfinalen mod Manchester United, efter man faktisk havde vundet med 2-1 i Herning over Manchester United.

Du kan se indslaget med Ståle Solbakken i videoafspilleren øverst.

Læs også:Ståle Solbakken forsvarer Fischer: Han er på rette vej

Læs også:Solbakken: Hvis FCM havde vores program, havde vi allerede vundet ligaen

Læs også:Solbakken med ultimatum til forsvarsspiller: Nu har klokken slået

Læs også:Ståle om mange kampe: Det har været en syg periode

Læs også:Solbakken: Bendtners bog er ufarlig for FC København

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020