Video : Tipsbladet
Skandinavien

Tidligere Premier League-spiller dømt for forsøg på matchfixing i Sverige

Dickson Etuhu, der har en fortid i Premier League og som nigeriansk landsholdsspiller, er blevet dømt skyldig i forsøg på matchfixing.

Dickson Etuhu har spillet for flere engelske klubber som Manchester City, Sunderland og Fulham, mens han også har 19 nigerianske landskampe på cv’et, men i 2015 tog han turen til Skandinavien, da han skiftede til AIK i Allsvenskan.

Og i sin tid i Sverige har han forsøgt at matchfixe en Allsvenskan-kamp.

Læs også:For fjerde år i træk: Robin Olsen vinder svensk pris foran FCK-målmand

Etuhu og en anden tidligere elitespiller, der endnu er ukendt, skulle have prøvet at få AIK-keeperen Kyriakos Stamatopoulos til at manipulere en kamp, og de skulle have tilbudt målmanden en betaling.

Det blev Etuhu og den anden gerningsmand dømt skyldig i ved landsretten i Sverige onsdag. Han er blevet idømt en bøde. Det meddeler flere medier, heriblandt engelske BBC.

Læs også:Stor matchfixing-sag har ramt Sverige

Anklager Johan Lindmark glæder sig over udfaldet.

- Jeg er selvfølgelig tilfreds med udfaldet. Dommen indebærer, at det er bevist, at ikke engang den bedste division i Sverige, Allsvenskan, er fri for matchfixing, siger anklager Johan Lindmark ifølge Expressen.

I øjeblikket er matchfixing et yderst omdiskuteret emne i svensk fodbold, hvor 47 kampe tidligere på ugen blev undersøgt nærmere. 

Læs også:Kæresten er fra Danmark: Rutineret svensker lurer på skifte