Video : Tipsbladet
Landshold

Hareide før afgørende slag i Irland: Jeg mangler bare at opleve et EM

Danmarks landstræner glæder sig til slaget mod Irland, der kommer med mere entusiasme. Men Danmark kommer med selvtilliden og i orden, og Hareide vil gerne have krydset EM-deltagelse af cv'et.

Den danske EM-skæbne skal afgøres i Irland.

Mens Danmark vandt en pligtsejr på 6-0 over Gibraltar, måtte Schweiz frem til 13 minutter før tid for at få bolden i nettet. Og dermed er det som forventet, før den sidste runde, hvor Schweiz møder og ventes at slå Gibraltar: Danmark har 15 point, Schweiz ligger med 14, og Irland har 12 point.

Irland skal altså vinde over Danmark for at komme til EM, mens Danmark kan nøjes med uafgjort.

Og med det danske landshold har Hareide bare tabt tre kampe. Han har ikke tabt i mange landskampe i streg. Det tæller og giver tro på tingene, når man mandag gæster Irland.

- Vi må være os selv. Vi har spillet 33 kampe (uden at tabe), og vi har scoret 63 mål og kun lukket 17 ind. Vi har ikke tabt i tre år. Vi tager masser af selvtillid med ind til så vigtig en kamp, lød det fra Åge Hareide på pressemødet efter kampen.

Læs også:Dansk målscorer om angriberkonkurrence: Det løfter os alle

Selv om Irland under Martin O'Neill spillede med tre centrale forsvarsspillere og nu kun spiller med to under Mick McCarthy, er det stadig et hold, der lever på de samme sædvanlige dyder. Lange bolde og dødbolde er det, der skal sikre holdet en sejr over Danmark.

Siden 2017 har Danmark mødt Irland fem gange, og irerne har ikke vundet en eneste af de fem kampe. Samtidig har de kun formået at score to gange i de fem kampe - begge sat ind af Shane Duffy efter en dødbold. Med andre ord ved det danske hold nok godt, hvem de skal holde et særdeles vågent øje med.

- Shane Duffy har scoret tre gange i alt for Irland. To af gangene har været mod Danmark. Han er stærk og dygtig der, så vi må være på tæerne, lød det fra Åge Hareide.

Landstræneren mener dog, at den store erfaring får betydning i forhold til den vigtige kamp i Irland. 

- Vi vandt playoffkampen i Irland, og vi har efterfølgende spillet mange vigtige kampe. Åbningskampen ved VM. Kampen mod Frankrig. Kroatien i ottendedelsfinalen ved VM, som jeg helst ikke vil tale for meget om. Vi vandt vores gruppe i Nations League, så vi nu skal spille mod de bedste. Landsholdet bliver kun bedre af at spille mod de bedste, og vi har haft mange svære mentale og fysiske kampe. Men jeg har tiltro til vores spillere, fordi jeg ved, de arbejder hårdt. Vi har vundet 17 gange i de sidste 33 kampe, og resten har været uafgjort, sagde Hareide.

Læs også:Zanka før finale mod Irland: Vi præsterer rigtig godt under pres

Personligt betyder det også meget for Hareide, at Danmark sikrer EM-billetten.

- Jeg tager det hele med. Det at vinde mesterskaber, pokalturneringer. At spille Champions League og Europa League. VM. Jeg mangler bare EM, så har jeg fået det hele. Oplevet alt. Alle rekorder, vi kan skrive i historiebøgerne, betyder noget for mig og spillerne. Vi har ikke tabt i 33 landskampe i træk, og verdensrekorden er på 35 kampe, sagde Åge Hareide, som også gerne til sommer vil sætte et godt punktum for sin tid som dansk landstræner:  

- Det er sådan i fodbold, at alle husker det sidste, man gør. Vi var i en situation, hvor vi var i playoffs for at komme til VM, og presset var måske endnu større der (end nu, red.). Jeg tænker ikke så på det. Vi må være os selv og spille. Vi har skabt et hold med god harmoni, og i fodbold kan man nogle gange spille godt og tabe og andre gange spille lidt dårligere og vinde. Vi skal bruge stemningen i truppen, og vi har ingen katastrofetanker. Vi ved, at alle kampe er vigtige. Det bliver tight - tæt og spændende. Det ønsker jeg, at fodbold skal være. Det er derfor, jeg er med.

Der er kampstart 20.45 dansk tid mod Irland.

Læs også:Christian Eriksen: Et af mine heldigste mål

Læs også:Schmeichel dumper Parkens græstæppe: Skandaløs og en pløjemark

Læs også:Delaney om Irland-kamp: Vi går efter sejren