Video : Tipsbladet
Landshold

Island kan spille Nations League-semifinale i Danmark

Islandsk EM-skæbne skal afgøres via Nations League, og vulkanøen kan blive nødt til at flytte semifinalen til Danmark.

Det islandske landshold har været med ved de seneste to slurunder, men billetterne til EM 2020 hænger i en tynd tråd for de blå-blusede, der ikke formåede at kvalificere sig direkte fra EM-kvalifikationen. Island har dog en enkelt livline - Nations League.

Her skal Island spille semifinale den 26. marts og en eventuel finale spilles 31. marts. Island vil med sikkerhed have hjemmebane i semifinalen, men det kan meget vel være, at det ord skal gradbøjes en smule. 

Det er faktisk en mulighed, at Islands EM-skæbne skal afgøres på en græsplæne i Danmark.

Læs også:Eriksen husker irsk afklapsning meget tydeligt: Jeg har genset en del klip

Vinteren er hård på Island, og det islandske fodboldforbund har en frygt for, at landsholdets hjemmebane Laugardalsvöllur i Reykjavik ikke vil være i en forfatning, så der kan spilles fodbold på den i marts. Derfor er forbundet allerede begyndt at tænke i alternativer.

- Vi må se, om banen vil være spilbar. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at få det til at ske. Vi er allerede i gang med planlægningen og vil blandt andet blæse varm luft hen over banen. Vi gør, hvad vi kan for, at kampen spilles på Laugardalsvöllur, siger Gouni Bergsson, der er formand for fodboldforbundet, til RUV.

Han medgiver, at der er en chance for, at kampen må flyttes væk fra vulkanøen.

Læs også:Irlandskampen: Åge kan ikke tabe

- Det er muligt. Det kan være i Danmark eller på Færøerne, siger formanden.

Gouni Bergsson fastslår, at forbundet har planer om at give hjemmebanen et serviceftersyn, så det fremover ikke vil være et problem at spille kampe i vintermånederne. 

Læs også:Vildt rygte: Eric Djemba-Djemba flirter med lille islandsk klub

Læs også:Dagens Double: Alt er på spil i Dublin

Læs også:Eriksen og Schmeichel er enige: Irland-kampen er kæmpestor