Video : Tipsbladet
Landshold

Ikke kun Eriksen: Irsk landstræner fremhæver tre andre danskere

Irland skal ikke kun vogte sig for Christian Eriksen i aftenens EM-skæbnekamp. Landstræner Mick McCarthy fremhæver også Martin Braithwaite og Yussuf Poulsen.

Når nu Christian Eriksen scorede hattrick, da han senest var i Dublin, og han i det hele taget er noteret for 25 mål i 37 kampe under Åge Hareide, er det meget naturligt, at irerne har et vågent øje på ham i aften. Men han er ikke den eneste.

Landstræner Mick McCarthy er omhyggelig med at understrege, at han ser flere trusler på det danske hold end bare Eriksen. Det gælder især de andre andre offensive spillere, som forvenes at starte inde.

Læs også:Danmark er tilbage i Dublin: Vi kan ikke bruge de gode minder til noget

- Det er en kollektiv opgave at stoppe deres hold. De har også Yussuf Poulsen, Martin Braithwaite og Andreas Cornelius, men selvfølgelig er Christian Eriksen en speciel spiller, og det er vores opgave at stoppe ham så vidt muligt, sagde McCarthy ifølge Ritzau på gårsdagens pressemøde.

Mens landstræneren har respekt for hele den danske offensiv, mener han ikke, at Danmark har nok respekt for hans hold. Som han sagde forleden:

- De har ikke respekt nok for os, synes jeg. Jeg synes, man skal respektere sin modstander og spille og gøre sit bedste for at slå dem. Når man kommer med kommentarer som disse, skal man vinde efterfølgende. Man er nødt til at vinde, hvis man nedgør modstanderen, og jeg gør en dyd ud af aldrig at gøre det.

Læs også:Optakt: Irland - Danmark

Han refererede til en kommentar fra Peter Schmeichel, der sagde, at "jeg har set Irland spille, og de er virkelig ringe."

Danmarks landstræner, Åge Hareide, sagde dog efterfølgende, at han og hans spillere bestemt har respekt fo irerne. 

I aften bliver det sportslige styrkeforhold så afgjort, når holdene mødes i den afgørende kamp i EM-kvalifikationen. Danmark skal bare bruge uafgjort for at kvalificere sig.

Læs også:Jagten på EM - mandag: Danmark er ikke alene - flere afgørende kampe

Læs også:Eriksen husker irsk afklapsning meget tydeligt: Jeg har genset en del klip

Læs også:Hareide om irsk stikpille: Den tager jeg selv med ham