Video : Tipsbladet
Landshold

Kjær om ny landstræner: Jeg havde nok sagt noget anderledes

Hvis DBU havde spurgt landsholdsanfører Simon Kjær, om Åge Hareide skulle skiftes ud, ville han have sagt noget andet end det, forbundet kom frem til.

I sommer fortalte DBU, at Åge Hareide ikke vlle få forlænget sin kontrakt som dansk landstræner, og i stedet ville Kasper Hjulmand tage over. Havde de spurgt anføreren først, havde han dog rådet dem til, at Hareide ikke skulle udskiftes.

Det fortæller Simon Kjær, efter landsholdet mandag aften kvalificerede sig til EM. Han mener, at Danmark før i tiden havde tabt kampen i Irland, men at det er Hareides fortjeneste, at det i stedet fik 1-1 og dermed sikrede sig en EM-billet.

Læs også:Hareide vader i succes med landsholdet: Fik aldrig en begrundelse af DBU

- Havde de spurgt mig til råds, havde jeg nok også sagt noget anderledes, men det er ikke noget, der i princippet er i mine hænder, og jeg har indflydelse på. Åge ved, at han har vores 100 procents opbakning og støtte til EM, og vi skal også slutte ordentligt af for Åge, siger Kjær ifølge BT.

- Vi havde nok tabt denne her kamp på et andet tidspunkt, det gør vi ikke i dag, og det er vores absolutte styrke, at selv om vi spiller dårlige fodboldkampe, formår vi alligevel at få et resultat.

Læs også:Lykkelig Poulsen: Tager gerne sådan en lortekamp med

Åge Hareide har ifølge eget udsagn endnu ikke fået en forklaring på, hvorfor han og assistenttræner Jon Dahl Tomasson skulle udskiftes med Hjulmand og Morten Wieghorst.

- Siden jeg kom til DBU, har der været meget uro. For eksempel spillerstrejke. Det har været en god rejse for os, for holdet har holdt sammen, og spillerne har været loyale mod mig og Jon (Dahl Tomasson, red.). De fik at vide, at vi skulle stoppe, og det er en beslutning, jeg ikke kan gøre så meget mere ved. Dengang den kom, var det timingen, vi ikke kunne lide. Det kunne de godt have fortalt os og holdt på. Vi kunne også godt have fået en begrundelse - det er noget, vi ikke har fået. Man kan godt efterlyse, hvorfor det skal være sådan. Vi kan ikke gøre så meget mere, sagde landstræneren efter Irland-kampen.

Inden det kommer så vidt, at Hareide skal forlade sin post, og Kjær skal have ny landstræner, skal begge til EM med Danmark. Og i Danmark. Mindst to af landsholdets gruppekampe spilles i Parken. Der er lodtrækning til slutrunden 30. november.

Læs også:Ærlig Hareide: Har aldrig set holdet så nervøst

Læs også:Danmark er klar til EM: Se højdepunkterne fra kampen mod Irland her

Læs også:Karakterer: Missionen lykkedes for Hareide i dansk gyserkamp i Irland