Video : Tipsbladet
Landshold

Åge Hareide: Krævende med en arbejdsgiver, der ikke ved, hvad de vil

Åge Hareide stikker til DBU i et interview med den norske avis Aftenposten.

Åge Hareide har haft to altoverskyggende opgaver i sine fire år som dansk landstræner - kvalificér landsholdet til slutrunderne.

Mandag lykkedes det nordmanden for anden gang ud af lige så mange mulige, da Danmark med 1-1 på udebane mod Irland sikrede sig adgang til EM-slutrunden på hjemmebane i 2020. Det var samtidig Åge Hareides 34. landskamp i træk uden et nederlag i ordinær- og forlænget spilletid.

Alligevel har DBU som bekendt valgt at afskibe Åge Hareide som landstræner efter EM-slutrunden - ny mand i spidsen bliver Kasper Hjulmand.

Læs også:Danmark pudser EM-formen på Wembley

Beslutningen og ikke mindst timingen har tydeligt irriteret Åge Hareide, der har passet sit job som landstræner, men ikke sendt mange kærlige blikke til DBU-ledelsen de seneste par måneder.

I et interview med norske Aftenposten stikker han da også til forbundet. Han fastslår, at det har været udfordrende at være dansk landstræner.

- Det har det. Det er krævende med en arbejdsgiver, der ikke ved, hvad de vil, og som du kun får meget få tilbagemeldinger fra, siger Åge Hareide til den norske avis og tilføjer:

Læs også:Braithwaite hylder sammenholdet på landsholdet: Som om vi er en familie

- Så længe man har spillerne bag sig, er det ikke noget problem. Der er ingen, som har blandet sig i det fodboldmæssige. Hvis den del ikke havde været godt nok, måtte jeg stoppe med det samme, men der har ikke været nogen klager. Vi har kvalificeret os til to slutrunder. Alle synes, at situationen har været meget mærkelig.

Selvom Åge Hareide har taget Danmark til to slutrunder og kan bryste sig af en lang periode som ubesejret, føler han aldrig, han har formået at overbevise skeptikerne i Danmark.

- Det kommer man aldrig til som nordmand. Sådan vil det altid være. De har en anden kultur i forhold til sådan noget og deres eget syn på det. De vil helst have en dansker i spidsen for det danske landshold, og så er det svært at være nordmand, siger Åge Hareide, der i interviewet fastslår, at han ikke ved, hvad fremtiden bringer efter EM, men at det ikke er aktuelt at lade sig pensionere.

Tipsbladet.dk ville gerne have forholdt DBU's fodbolddirektør Peter Møller kritikken fra Åge Hareide, men DBU oplyser, at Peter Møller ikke stiller op til interview denne tirsdag. 

Læs også:Irsk målscorer: Det er kvalmende – vi fortjente at vinde

Læs også:Afstemning: Skulle Åge Hareide have fortsat som landstræner?

Læs også:Kjær om ny landstræner: Jeg havde nok sagt noget anderledes