Video : Tipsbladet
Superliga

AaB har fået lov: Kan gennemføre kapitaludvidelse

Ved en ekstraordinær generalforsamling tirsdag har AaB's bestyrelse stemt for, at klubben får lov til at gennemføre en kapitaludvidelse.

I midten af november meddelte AaB i en børsmeddelelse, at klubben havde brug for en kapitaludvidelse for at fastholde ambitionen om at være en fast bestanddel af top 6 i Superligaen.

Bestyrelsen var dermed indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling i selskabet bag klubben, Aalborg Boldspilklub A/S, tirsdag den 10. december, og her blev der stemt for kapitaludvidelsen. Dermed kan klubben nu udvide aktiekapitalen indtil 2024. 

Det meddeler klubben i en børsmeddelelse

Læs også:Superligaens bedste: Ny mand på tronen

I november forklarede bestyrelsesformand Torben Fristrup, at kapitaludvidelsen var rettidig omhu.

- En bemyndigelse til kapitaludvidelse kan først og fremmest betragtes som rettidig omhu. Dernæst er vores vision uforandret at være samlingspunkt for hele Nordjylland og til stadighed være en del af toppen af dansk fodbold – både på og uden for banen, og den del kræver i dag mere og mere kapital.

- Flere af vores konkurrenter opruster, og vores ambition er fremdeles at være en fast del af top 6 i 3F Superligaen, hvorfor vi har brug for et større økonomisk råderum, lød det fra Torben Fristrup.

Læs også:AaB har næste chef klar inden jul - tavs om FCN-boss

AaB præsenterede i 2018 et underskud på knap 23 millioner, og hvis klubbens egne forudsigelser stemmer, må den nordjyske Superliga-klub indkassere et underskud på mellem 28 og 32 millioner kroner i 2019.

Den økonomiske situation i klubben har blandt andet modtaget kritik fra en økonomiprofessor fra Aalborg Universitet, men den nye kapitaludvidelse sikrer altså lidt ekstra på kistebunden.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 19. runde

Læs også:Økonomiprofessor kalder AaB's situation kritisk: Det er jo helt sindssygt

Læs også:AaB ønsker kapitaludvidelse: Aktiekursen falder i den nordjyske klub

Læs også:AaB vil hente millioner: Har brug for større økonomisk råderum