Video : Tipsbladet
Generelle

Tidligere AaB'er genoptager karrieren som 42-årig: Min krop vil overraske dig

Siyabonga Nomvethe, der spillede tre sæsoner i AaB, genoptager karrieren i en alder af 42 år. Han skal spille i den næstbedste række i hjemlandet, Sydafrika.

Han stoppede egentlig karrieren i fjor, men Siyabonga Nomvethe er ikke færdig med fodbold. Den nu 42-årige angriber har skrevet kontrakt med Uthongathi FC, der spiller i den næstbedste række hjemme i Sydafrika.

Nomvethe skal - selvfølgelig, fristes man til at sige - bære nummer 42 i sin nye klub, og han har fået en kontrakt for resten af denne sæson. Det er dog ikke sikkert, det bliver hans sidste.

Læs også:Tidl. AaB-spiller hyldet som superstjerne

- Vi har skrevet kontrakt med Thanduyise Khuboni og Siyabonga Nomvethe for seks måneder. Begge spillere skrev under i dag (tirsdag, red.). Vi må se, hvordan det går, og så vil vi diskutere i juni, om vi skal forlænge, siger kommunikationschefen i Uthongathi, Nkosinathi Chili, til KickOff.com.

Kort før jul kom det frem, at Siyabonga Nomvethe trænede med i Uthongathi FC, men den tidligere AaB'er havde endnu ikke fået sin kontrakt på det tidspunkt. Han var dog ikke i tvivl om, at han havde fysikken til at være med.

Læs også:Ex-AaB'er i comeback for landshold

- Ja, jeg er gået på pension, men jeg kan stadig komme tilbage og spille. Med den krop, jeg har, kan jeg stadig spille i to eller tre år endnu. Hvis du kunne se min krop, ville du blive overrasket, sagde Nomvethe dengang.

Danske fodboldfans husker ham sandsynligvis bedst for hans tre år i AaB fra 2006 til 2009. 42-årige Nomvethe var blandt andet med til at vinde mesterskabet i 2008, og han scorede på sit straffespark, da AaB var millimeter fra at sende Manchester City ud af UEFA Cuppen.

Siyabonga Nomvethe har desuden spillet 81 landskampe for Sydafrika.

Læs også:Tidl. AaB-profil skal til VM

Læs også:Gammel AaB-kant håber på mere VM-historie

Læs også:Ex-AaBer brillerer i Sydafrika