Pokaloverraskelser: Første semifinaler i 10 år uden Barca eller Real

For første gang i et årti bliver Copa del Reys semifinaler uden hverken FC Barcelona eller Real Madrid.

Torsdag aften bød på et par opsigtsvækkende resultater i kvartfinalerne af den spanske pokalturnering, Copa del Rey.

Her tabte sidste sæsons finalister fra FC Barcelona nemlig 0-1 til Athletic Bilbao, mens Real Madrid måtte se sig besejret af Real Sociedad med 4-3. Begge hold er dermed ude af turneringen.

Det betyder, at pokalturneringens semifinaler for første gang i 10 år bliver uden deltagelse af en af de to store klubber i spansk fodbold. Sidst det skete var i 2009/10-sæsonen, hvor Sevilla, Atletico Madrid, Getafe og Racing Santander udgjorde de sidste fire hold i Copa del Rey. Sevilla endte dengang som vindere. Siden har enten Real Madrid eller FC Barcelona hvert år været i semifinalen hvert år - og i finalen oven i købet.

Det følgende årti har så budt på fem finalesejre til FC Barcelona, to til Real Madrid og én til både Atletico Madrid og Valencia, som vandt i fjor.